嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb食A+1 ,塊面生哂粒粒??

我個bb塊面生哂粒粒,唔知關唔關D奶粉事???bb食緊A+1,
之前好似有toptic話食A+1會生粒粒,唔知真定假呢?

食A+1 bb既媽咪,你地bb有冇咁既情況?
thank!

禁止訪問

Re: bb食A+1 ,塊面生哂粒粒??

大宅

my bb is ok wor.....her skin is very good.

別墅

我個BB都係呀, 有時多D有時少D, 有時連個身都有呀! :-(
所以我現在都吾知同吾同BB轉奶粉好? :-( :-( :-(
好慘呀! 見到佢成日找找找! :-( :-( :-(

大宅

hihi watersin

你個bb幾大呀?D粒粒持續左幾耐?我而家都係唔知同唔同BB轉奶粉好!又唔知係咪真係關D奶粉事,又或者食其他奶粉既bb都生粒粒呢!

真係15,16!

有冇D bb食A+1但D皮膚好靚架?

別墅

我個BB現在四個月大啦!
大約在滿月之前幾日, 佢塊面已開始有粒粒, 有時在眼角和頭頂位置.
講講下, A+可能真係會較熱氣D, 因為如果BB一起粒粒時, 我就會煲D開奶茶給BB飲, 飲左之後真係會好D! 但係煲得多又怕佢受吾到!

真係15/16啦???????????....... ........... :-(

伯爵府

係咪真係關隻奶粉事架?我個bb之前食s26唔得~我都比左佢食A+呀!但係呢幾日發現佢下巴仔同埋頸位都有D粒粒~屋企D長輩就話係胎毒..但係我個B都廿日人仔喇喎~仲會有胎毒架咩?C啦~好驚啵~

伯爵府

我呀b由出院到而家11個月都食a+,ok無事喎!應該唔係奶粉問題,可能你地bb食唔倒呢隻奶粉,因為唔係個個bb都一樣ga!我堂哥個女就食唔倒a+,食咗就嘔

大宅

係呀!個個BB都吾同
有D接受果隻奶粉, 有D吾接受,
好似S26, 有好多BB食左皮膚好差, 大便又差,
不過食呢隻0既皮膚同大便都好靚0既BB又大有人在.

所以都係吾好再問落去啦!
如果想轉奶粉就去搵咩牌子好啦.
因為你再問落去都找吾到答案囉!

複式洋房

argee

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

Yeah... my baby is ok ah!! his skin haven't got any problem ah!

大宅

carrie_1102 寫道:
係咪真係關隻奶粉事架?我個bb之前食s26唔得~我都比左佢食A+呀!但係呢幾日發現佢下巴仔同埋頸位都有D粒粒~屋企D長輩就話係胎毒..但係我個B都廿日人仔喇喎~仲會有胎毒架咩?C啦~好驚啵~

廿日人仔, 我亞b成2個幾月先退哂bor~當時食緊雪印,
而加亞仔都係食a+1, 都無野呀, 每個小朋友體質都唔同, 有d受到, 有d受唔到,

大宅

我個b , 2個月大 , 食A+1 , 塊面好滑wor

別墅

我囡囡4個月, 都係食A+, ok bor~~

不過, 初生bb塊面係會有d粒粒o架~ 因為係媽媽既賀爾蒙影響, 遲d會無!

[imghttp://img407.imageshack.us/img407/268/clipboarduk8.png[/img]

首頁

尾頁

跳至