心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章

你公司會否有這種同事?

我同事成日請病假。每月都請3、4日病假。我老細就要我成日跟佢d野。佢好鐘意駁假,如請星期五or星期一。我自己係唔抵得佢有心請病假,但我又做唔出佢咁成日請病假。
你地會點發泄這種情緒?同我老細傾又無用,連老細都驚佢。

侯爵府

Re: 你公司會否有這種同事?

你公司請病假唔洗e生紙架??

我覺得你boss都應該notice到邊d人係有心請假

大宅

老細都唔出聲又實在有d困難,如果係我就明知佢會放假果日,自己都扮病,大家齊齊呃假,又或者扮忙唔跟佢d野,等佢第二日返黎跟番.

睇返自己一年都係請左5日大假咋.d人乜咁無責任心ka.

別墅

係有o的人真係有責任心的!........好似我舊同事咁...以前又係成日請病假..不過就冇你個同事咁誇....最後老細下令..有醫生紙請假,都要扣大假..!!

男爵府

2019勳章

個同事都係交醫生紙回來。
我老細心中有數佢係什麼人,但唔敢話佢,驚佢平時工作上再玩野仲死。
我都想係佢需要我幫手果日詐病唔返,等佢自己做番晒,但我過唔到自己果關。

elf 寫道:
你公司請病假唔洗e生紙架??

我覺得你boss都應該notice到邊d人係有心請假

翡翠宮

點解老細要驚佢呀 ......

男爵府

2019勳章

如果warning佢,驚佢平時做野再做衰d,到時真係衰左,我部門主管要揹鍋。我地公司就係低級做錯野唔駛駡,因為上頭只會駡部門主管跟得唔好。

翡翠宮

咁你地份工又真係幾好做喎 ......

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

即時炒, 就唔怕佢做衰野啦!

珍珠宮

你老細都好無能, 一個低級員工都攪唔掂, 佢係咪好靚或好做得野先, 如果無樣專長, 都係你阿頭問題, 唔想煩, 無謂炒, 反正有人做她的野.

大宅

LILY媽咪 寫道:
你老細都好無能, 一個低級員工都攪唔掂, 佢係咪好靚或好做得野先, 如果無樣專長, 都係你阿頭問題, 唔想煩, 無謂炒, 反正有人做她的野.

呢o的公司, 留o向度都無前途啦, 早走早著, 遲走

男爵府

2019勳章

我果度係政府工,部門老細都炒唔到人啦!

sweetheart 寫道:
[quote]
LILY媽咪 寫道:

呢o的公司, 留o向度都無前途啦, 早走早著, 遲走

男爵府

唔怪之得仲有呢d人, 而又唔使怕比老細抄!!!
wallacemama

珍珠宮

唔怪之得咁大膽, 有免C金牌, 真係養埋D廢人(你同事)

首頁

尾頁

跳至