跳至

首頁

尾頁

別墅

麥玲玲豬年運程話0608BB有皮膚問題.

你地有無留意.

大宅

Re: 麥玲玲豬年運程話0608BB有皮膚問題.

唔洗等豬年喇, 依家哥哥既皮膚已經有問題, 睇左3次醫生, 用左錢都算數, 系好耐都未好番就最慘, 好可憐哇... 醫生話佢生濕疹, 依家總算好番少少, 希望大家都要注意BB既皮膚哇 :-(

大宅

我個b都係, 有時好一排, 有時又紅返..都唔知會唔會斷尾....

大宅

SWKMC,

我覺得我同你好似, 連工人同埋BB既皮膚都系0甘. 好慘 :-( :-(

別墅

falicityfun:
我亞b個零月o個陣都試過有濕疹,健康院d姑娘話咩都唔洗搽佢自己會自自然然好返,咁我咪唔理佢lor,終於去到bb三個零月就全部好返晒啦!
我上綱查過有d會去到一歲都有.

別墅

SWKMC / felicityfun,

你們的BB是否都是食A+呢, 因為在BK看到好似有toptic話食A+會生粒粒? :-(

大宅

joey_au,

我有帶哥哥去睇e生呀, 查左幾曰就已經好番lu. 希望佢地皮膚唔會再有問題啦. 心都痛埋呀!!

濕疹遠離我地既bb呀

我係食緊a+呀, 但系個妹妹皮膚好好wor, 我諗唔系太關奶奶事.

別墅

無留意呀!係真KA???
老公仔I LOVE YOU !!! 晴晴I LOVE YOU TOO!!! [img align=left]http://my.so-net.net.tw/petitpois/msn/emotion/365/Emotion_036526_9c_WWW_CAKE_IDV_TW.gif[/img]

別墅

felicityfun:
好返就好啦!祝你對bb肥肥白白!

大宅

我個b食雪印思敏兒, 佢睇左幾次醫生, 比左d 1%類固順, 搽完會好好, 不過好似薄左d皮膚, 過一個星期又出返, 如事者不停循環.....聽人講可以轉能恩...好似會改善, 我都想試下轉, 不過宜家煩找人湊b, 都未有時間理呢個問題...
felicityfun, 你又有工人問題呀?

別墅

我個女食能恩,都ok,我朋友講女仔食能恩,男仔食s26會好d.

別墅

我個女食能恩,都ok,我朋友講女仔食能恩,男仔食s26會好d.

別墅

別墅

大宅

swkmc ,

我都好煩呀, 因為我有2個BB, 所以依家都唔知點算. 依家果個成日都當我地2公婆無到, 成日自把自為. 有咩都唔會同我地講, 去買衫比BB, 佢又要話事. 我又擔心我唔認同佢, 佢會對我既哥哥唔好, 所以依家好煩. 再者, 我表姐當我搬回市區既時候唔幫我湊妹妹喇, 所以又要再請多一個工人. 0甘我依家個工人就話有朋友可以介紹比我, 要我請佢個朋友. 不過佢唔系當面同我講架, 系同99 & 62 講. 62 & 99 好錫依家個工人, 就未同我地商量就話OK, 0甘依家我要搵有無AGENT可以請佢個朋友由沙地阿拉伯黎HK TAKE CARE 妹妹囉. 不過好多朋友都同我講請2個相識既工人得唔得架, 所以我依家都唔知如何是好.

大宅

請兩個相識嘅工人係麻煩呀,因為驚佢地夾埋,唔可以互相監察,其實兩個相熟嘅工人都有機會唔啱,相見好同住難,何況佢地仲要一齊做野,會好多沖突
根本屋企用兩個工人就一定有呢d問題, 如果你無辦法一定要請2個,你一定同佢地分工分得好d (例如,亞a湊哥哥&打掃, 亞b湊妹妹&煮飯), 唔好子意佢地自己分工, 一定有問題

別墅

我未請過工人,但我都覺得會有問題.如果你本身個工人好乖的話都ok,但如果唔係就麻煩啦!背住你做d咩都唔知呀!

大宅

fion_mama, joey_au,

您好唔好再嚇我啦, 我依家都十五十六唔知點算好. 如果我唔做野, 屋企一定有經濟上既壓力, 我要養2個bb, 唔系0甘輕易, 所以唯一既方法就系請2個工人. 我既62 & 99 都唔系香港架, 所以點都唔會有老人家可以幫我湊. 所以我有時都好羨慕有62 & 99 湊既人架, 不過聽得你地講多, 又好似我0甘諗又唔系好對, 佢地既湊仔方式未必個個適合 :-( 好煩呀

大宅

其實你兩個b扭唔扭計?一個姐姐搞唔搞得掂呢?
最多屋企其他嘜都唔洗佢做囉,打掃可以考慮請香港果d鐘點,一個星期做2,3日果d
我見我個工人湊我個女好似都好得閒,我地又唔洗佢cook,淨係地執屋同洗衫,佢成鬼日講電話,sms...
felicityfun 寫道:
fion_mama, joey_au,

您好唔好再嚇我啦, 我依家都十五十六唔知點算好. 如果我唔做野, 屋企一定有經濟上既壓力, 我要養2個bb, 唔系0甘輕易, 所以唯一既方法就系請2個工人. 我既62 & 99 都唔系香港架, 所以點都唔會有老人家可以幫我湊. 所以我有時都好羨慕有62 & 99 湊既人架, 不過聽得你地講多, 又好似我0甘諗又唔系好對, 佢地既湊仔方式未必個個適合 :-( 好煩呀

大宅

我地好似離晒題,明明人地講緊麥玲玲...嘻嘻
不如去番果邊傾囉 ---> 加油站

首頁

尾頁

跳至