母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

洋房

食人奶可否食奶咀

bb想"絶"唔想食,一噴奶就喊得好利害,食人奶可否食奶咀?有冇甚麼唔好處?

男爵府

Re: 食人奶可否食奶咀

Hi AuYeungLK:

噴奶就喊得好利害?~~ Relax la!
Your BB is adjusting & learning the sucking process. The milk is out fast that BB gradually will get used to it. It is my experience to breastfeed Hayes, when he was new born stage.

For prevention of nipple confusion, I hav'nt given Hayes for 奶咀, since he was born.
Also, even many奶咀 註明不會防礙牙齒 & 牙肉生長, 但見好多食奶咀的BB, D牙生長形態欠佳...

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

洋房

up

洋房

up

大宅

真係睇你需要,我就無比啦

男爵府

我都有呢個問題, bb3個月大, 這星期開始不停食手指公, 一見到都拿起佢隻手, 佢就喊到拆天.

所以我都考慮梗好吾好比奶咀佢食, 總好過佢食手指, 第時介吾到, 會有枕. 因為有朋友話如果再遲d先比奶咀佢食, 佢未必會食喇.

洋房

up

大宅

monreve888 寫道:
我都有呢個問題, bb3個月大, 這星期開始不停食手指公, 一見到都拿起佢隻手, 佢就喊到拆天.

所以我都考慮梗好吾好比奶咀佢食, 總好過佢食手指, 第時介吾到, 會有枕. 因為有朋友話如果再遲d先比奶咀佢食, 佢未必會食喇.

我仔細時都係甘。我的宗旨係盡量自然地成長,小朋友吃手指,我睇書同上網看過,係好事,原因忘了。你只要勤幫巨洗手,乾淨可以的了。我仔在4個月時成日食,7-8個月已不吃了,現在一歲都無,又不用戒,幾好。 :mrgreen: 我細時吃手指到三歲 隻手指公現在都無野呀 :tongue:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊