夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

負責任問題

一個男人同a小姐同居15年, 早一年前偷偷同另一女子b小姐來往, 並有了bb。 男人聲稱對2個女人都有情, 不過, 因為要負責任, 所以同b小姐結婚了。

我想問問各位, 是否都認為只要冇bb, 就沒有甚麼責任要負呢??

別墅

Re: 負責任問題

或者多了一個BB而令這男人要準快選擇....男人亦知道自己要為一新生命負責才選擇與這女人結婚...剛巧新生命於那B小姐肚內..
我認為這男人是對子女負責而不是對那一位女人負責..

如果男人要對女人負責就不會享受同人之樂...
不過我想知那男人是否對兩個女人都不用DOM DOM?
係的話,就天意了..當A小姐同那男人緣盡了..

或許無BB可能男人仲會慢慢享受...?
:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

侯爵府

好媽媽勳章

我個人係接受吾到同居關係,因為我覺得同居已是一種不負責任的行為(男女雙方都係),都係為左合則繼續,不合則bye bye,互不相欠,大家方便!!
重要同居15年都吾結婚........就算吾係個男人有b,c,d...小姐,個女人都分分鍾會有e,f,g...先生,只係睇下邊個先!
p.s.:我吾反對別人同居,但就要預左雙方/其中一方會不負責任!!

大宅

晴B媽

多餘啦,個男人對b小姐負責任係因為可能b小姐咬住佢唔放o者,第二,如果一個男人係有責任同會負責任既,咁佢同a小姐同居15年,就紀經對a小姐負責任先囉,15年喎,對於任何一個人都唔少野,而且佢口口聲聲話要對b小姐同bb仔負責任,同時間另一個原因係因為個男人已經對厭左a小姐囉,臭男人不外如是啦

複式洋房

如果將來同b小姐離婚,咁未仲害左個小朋友!

別墅

但既然a小姐都唔同個男人結婚,即係一開始都冇諗過要佢負責啦,咁個男人基本上對佢係冇責任.如果佢想個男人負責,就唔會同佢同居十五年,早就走左啦,係咪?

個男人更哂氣,鍾意b小姐多d就直接講,唔好搞到自己懶迫不得已咁.

大宅

畀面勳章

同居15年都冇攪出人命, 識一年o既就攪出人命
咁爽快既? 唔通真係天意?

公爵府

好明顯佢同舊係有避...同新女就無lor
不過一齊15年都唔結婚...難得個女仔又肯喎

kongkong 寫道:
同居15年都冇攪出人命, 識一年o既就攪出人命
咁爽快既? 唔通真係天意?

洋房

賤男扮哂有情人
偷情以為負責任
歡迎到以下小豬b之家:oops:

複式洋房

男人真係幾過份,一拖2,仲要一齊成年搞出人命!!
不過同人一齊唔駛太介意責任啦~大家一齊本身就係雙向,你有責任時我都有, 係計唔清, 再者,因為負責而免強結婚, 遲早都會散
We need not worryas we are no longer two, but one flesh,and God will make with the test a way out of it, so that we may be able to go through it.

大宅

講開責任.... 以下妳地又點睇 :

一對夫婦結婚 12 年, 還有1 個 7 歲大女兒.... 但男有外遇, 還有了 BB.... 咁應對邊一方負責任???

複式洋房

of course放棄2奶啦!!
因為佢結左婚ga ma, 要遵守&尊重契約精神(不過老婆唔原諒,堅持要散就另計)
何況佢都有個女啦~ 2奶個邊,咪3口6面拆掂佢lor~

ypmummy 寫道:
講開責任.... 以下妳地又點睇 :

一對夫婦結婚 12 年, 還有1 個 7 歲大女兒.... 但男有外遇, 還有了 BB.... 咁應對邊一方負責任???
We need not worryas we are no longer two, but one flesh,and God will make with the test a way out of it, so that we may be able to go through it.

洋房

越來越複雜,
唯有將呢個男人
歡迎到以下小豬b之家:oops:

男爵府

借口..男人最叻架啦...

民房

如果真係只為個bb負責任
咁樣佢地呢段婚姻好極有限

唉....鬼知個男人諗咩
佢懶係有責任感姐..

大宅

"有bb"只係佢的藉口, 真正原因係佢變左心至啱

別墅

咁多賤男人既
如果要撰擇 一定大婆先啦 !! ...>> 一個女人放左成十幾年青春比個賤人 是問 仲有幾多個十幾年 佢個賤人乜識學人負責既咩 ?? 係既話就唔會出面有二奶啦

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我唔會下判決,因為資料唔詳細,表面看好似是個男變左心,而對方有了所以要負責任而娶人,但兩個人相處,局外人又知幾多呢.......
1)一個女性同居15年,雙方都沒有考慮結婚?
2)同居15年咁長,沒有考慮要生育?如果個女仔18歲同居,現在都33歲了,想做高齡產婦嗎?是否有一方唔想要bb
3)個男一知女方有bb就想到要娶人,要負責任,即係佢都喜歡小朋友同想組織家庭啦,唔係叫佢落左佢都得啦,現在落仔好平常。
因為上述理由,所以女方本身都要付上責任,當然男方在未攪清楚大家關係,就同第2個開始確有不對,但男未婚女未嫁,大家都有權揀的,女方若係緊張男方,早就應該爭取名份啦.....

別墅

負責
現在仲邊有好男人呀
呢個男人要唔要都吧啦 :evil:

子爵府

一句講晒...尼個係2006年"賤男"一名...好彩未結婚...15年係就係長d但總好過佢同你結jor婚(15年無bb果隻)先同你講有了另一個女人同你離婚阿(因為有了bb果隻)

首頁

尾頁

跳至