跳至

首頁

尾頁

大宅

差不多8個月仲無意思想轉身

我個囡差不多8個月仲無意思想轉身, 點算? 我見其他bb都就快識行, 我好worry.

[img align=right]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_19_4.gif[/img]

大宅

Re: 差不多8個月仲無意思想轉身

你有無去開健康院同bb做checking?
只係膽心無用, 不如去健康院問下姑娘啦.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔好意思, 路過搭下咀, 我個女都一歲先識轉身架, 冇問題架, 佢係唔識轉身, 但11個月已經扶住企啦

大宅

Thank you Joannelai.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔駛客氣, 我只係覺得我個女係懶豬唔肯轉身
Pretty2006 寫道:
Thank you Joannelai.

大宅

雖然都係個別例子, 如果有時間不如去健康院做一次檢查, 又可以見醫生問下意見.

我個b成9個月都未坐穩, 我都覺得冇bb係唔識坐, 但係見完醫生係會安心d, 因為有d問題早發現好過遲發現, 發展係有分早同遲, 但係遲左好多, 就要問下專業意見.
我見完醫生, 佢都話可觀察多1個月, 否則就要寫信轉介去兒童發展中心仔細咁checking下, 知道問題所在, 咪呢段時間同bb練坐, 等佢學下平衡身體, 練下大肌肉. 媽咪又安心, bb又健康成長.

大宅

好我會同佢去健康院做一次檢查.

洋房

Is your baby quite heavy? It is normal for heavy babies to turn / crawl later.

My baby just started turning this month, and can only turn one way as well. We always get a scare at night when he turns onto his tummy and cannot turn back.

複式洋房

My baby girl is 6 mth, and also only turns one way (left). She hates we ask her to turn but likes to turn by herself whenever she likes.

民房

要同BB做多D練習。

首頁

尾頁

跳至