夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

擔唔擔心男友父母or6299錫佢其他兄弟姊妹d伴侶多d架?

我本來冇諗過喱個問題, 但最近佢brother開始拍拖了, 看見佢父母好開心又祈待睇下佢女友係唔係好女仔 (因之前d女友好壞),唔知係未咁特別緊張? 雖然佢地待我唔差, 但唔知y好似有新事物時永遠都覺得新鮮d同埋開心d~不過坦白講我都好希望佢brother早日搵倒個好女仔管住佢o既咁又, 可能我多心
(純粹呻下up下)

您地呢?有冇d怕6299錫大伯...等等o既老婆多過錫您架?

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 擔唔擔心男友父母or6299錫佢其他兄弟姊妹d伴侶多d架?

我最擔心係,62、99鐘意我多過其它身抱.....
所以我成日係老公、62、99面前話其它身抱點好點好,等62、99多d同佢地一齊,如果吾係,我邊可以生活得禁自由自在........
不過好景不常,我99最近同佢細身抱有好多衝突(因為同佢揍初生b),我好驚99會打我地主意,要過黎我屋企.... :-( :-(

大宅

Re: 擔唔擔心男友父母or6299錫佢其他兄弟姊妹d伴侶多d架?

唔擔心, 最緊要老公錫就得

大宅

發生左係我身上啦!佢對個細新抱不知幾照顅周到,但我一都無唔開心.最緊要c6 feel到,唔好再為99話我就最好.

該用戶已被刪除

子爵府

醒目開學勳章

Agree

happybaby&mom 寫道:
我都係咁話

[quote]
siuwa 寫道:
[/quote]
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

子爵府

dlord~

洋房

X100 Agree

happykklam 寫道:
dlord~

複式洋房

都唔會擔心..因為唔係成日見..

別墅

我覺得99錫邊個新袍, 同錫邊個仔 directly or inversely related

即係, 越錫個仔, 就越錫個新袍 (愛屋及烏)
or 越錫個仔, 就越唔鍾意個新袍 (覺得佢搶走佢個寶貝仔)

我自己有2個叔仔. 但都末拍拖

男爵府

agree

siuwa 寫道:

翡翠宮

又唔可以話擔心既,但有諗過呢個問題囉!!!
因為我honey個細佬未有拖拍,咁佢媽咪當然淨係會錫我一個喇,差唔多樣樣都好就我,會送野比我,又會煮我鍾意食既的野比我食,我都有諗過可能有一日佢細佬拍拖,就一定會有影響,始終會將佢的注意力分薄左,可能到時個心都多多少少有d唔開心,但呢d係必經的階段,始終我都融入左佢屋企咁多年,人地話哂都係新的客人,講野都會客氣d喇!!!
唯有諗人比人,比死人,人地的野我控制唔到,就算唔開心都無辦法,最緊要我honey錫我咪得囉!!!

大宅

呢d野都唔到你去擔心lor,做好本份就得la,無需要特別去做d嘢去討好兩老,順其自然吧。
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

侯爵府

danielmama 寫道:
agree

[quote]
siuwa 寫道:
[/quote]

me3~~我老公仲要係獨仔嚟tim

伯爵府

siuwa 寫道:

男爵府

好媽媽勳章

我都係咁話.....之前99同大嫂唔岩, 我又生左仔仔, 差不多日日都電話到, 最慘唔止關心, 仲要話我地呢樣果樣, 10句有7句講鄉下話我又唔識聽, 7月鬼節時仲要晚晚6點打黎睇下我有無同仔仔出左街, 嘿; 後黎叔仔娶左個同鄉大6妹, 同聲同氣果個又好口(因為叔仔無知會99就結婚, 仲生埋仔6歲先通知99), 而家99好日都唔打黎煩我, 真係樂得清靜!!
ac321 寫道:
我最擔心係,62、99鐘意我多過其它身抱.....
所以我成日係老公、62、99面前話其它身抱點好點好,等62、99多d同佢地一齊,如果吾係,我邊可以生活得禁自由自在........
不過好景不常,我99最近同佢細身抱有好多衝突(因為同佢揍初生b),我好驚99會打我地主意,要過黎我屋企.... :-( :-(

大宅

我又從來都無諗過呢個問題喎

人夾人緣,佢地鐘意邊個多d少d對我黎講都無所謂,
佢地高興就得喇

珊瑚宮

好媽媽勳章

話之佢哋鐘意邊個多d吖,最好佢唔鐘意我咁我就唔洗返去佢度............不知幾好

子爵府

車!!!我嫁比佢個仔又唔係嫁比99&62...話之佢錫邊個啦...最緊要老公錫自己同個囡囡/囝囝...同埋顧家...

男爵府

好媽媽勳章

最好唔鍚我,咁我以後都唔洗比佢地煩
宜家男友因為佢阿媽阿妹做過D好過份野,
佢唔肯去見佢地,咁我都唔洗見,好到極

首頁

尾頁

跳至