產前產後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

瘦b媽的心情....

唉...今日亞仔又比人問夠3個月未,佢成5個幾月仲係奀奀之之甘, 又食得小 :-( :-( 話雖健康就得傘, 但係比人話你個b瘦, 個心情真係好低落..仲要經常都見倒d勁肥b..難免同亞仔比較一下...我個心真係又羨慕又妒忌

禁止訪問

Re: 瘦b媽的心情....

子爵府

5個月一星期只得14.3磅 :-(

禁止訪問

子爵府

出細時7磅..佢唔鍾意食奶, 每次食奶都要暗佢瞓先肯食..最多食倒4oz咋 :-( :-(

禁止訪問

子爵府

係呀..e生都話佢食得小, 啱啱餵咗2日糊仔..用米水開奶可否日日食 ? 你個b4個月有幾長 ? 亞仔而家食雪印, 我幾鍾意呢隻奶粉, 食到佢d皮膚幾好

禁止訪問

子爵府

唔該晒

男爵府

奀奀豬
我仔仔又係好奀呀,佢現在22個月大都係得24磅到,出世都係七磅,次次比人都話瘦啦...
反而妹妹就吾同,雖然佢出世得六磅,但現在四個多月己經有14磅多呀,因為佢又目訓得,又食得,現在平均食五六安law
咁你bb目訓得好吾好呀,因為目訓得好先長肉呀

禁止訪問

別墅

奀奀豬0702,
唔好同人比, 你覺得bb瘦就比多d心機湊. 我仔仔出世5磅半都無. 好在佢食奶, 我好定時定候比佢訓同食. 不出5個月, 仔仔由小小碼b去到貼近中碼. 而家11個月大, 以是中中碼. 老人家講小朋友"有骨唔愁無肉", 比心機呀媽媽.

大宅

奀奀豬0702,
我個仔唔足月出世得4磅半,但而家8個半月有20磅,已經追到中碼。
其實bb 肥瘦唔係大問題,最緊要佢健康!

民房

唔緊要wor,我都係瘦b媽,bb歲幾都好似幾個月咁,
d陌生人成日都讚佢叻,話佢幾個月行得好好,又識講野,跟住我話佢歲幾la,d人就呆晒!

不過令我唔開心唔係佢un,反而係佢矮,哎,男仔黎架麻!
我身邊個個bb得幾個月既都大睇頭過佢,我唯有慢慢等,希望佢第日做多d運動,補返數la!

記得我5yr時,響街求其搵個3yr既都高過我,成日比d大人話我矮,果時細個但都識唔開心,好嬲d大人成日話我,終於有日dick起心肝日日跳繩,結果升小一後我一直都係全班數一數二高,跟住d大人又讚我高,我又好討厭,點解d大人唔係講人高矮就講人肥定瘦,好討厭! :tongue:

別墅

奀奀豬0702

我囡囡係唔足月出世得4磅半, 而家4個月啦! 都係得12磅多d, 初初都會好介意成日比人話佢瘦, 但係又唔迫得, 試過迫囡囡食多d奶, 最後嘔番晒出黎, 仲心痛:-( :-( :-( :-( 所以我而家都順其自然~

夢芝芝 寫道:
奀奀豬0702,
我個仔唔足月出世得4磅半,但而家8個半月有20磅,已經追到中碼。
其實bb 肥瘦唔係大問題,最緊要佢健康!
[imghttp://img407.imageshack.us/img407/268/clipboarduk8.png[/img]

子爵府

多謝晒呀各位 :-( :-( 希望各位瘦bb日後肥肥白白
我會同亞仔一齊努力嫁la

首頁

尾頁

跳至