自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

有冇人坐過昂平360??

想問下一架車可以坐幾多人, 如果有6個人佢比唔比自己坐晒一架架呢?

大宅

Re: 有冇人坐過昂平360??

佢話就話一架可以坐17人(包企位), 不過通常都唔會坐滿, 我就試過4個人一架, 我果日見到有人1人包車添. (我係weekday去既)

男爵府

bby,

我12月頭(SUNDAY)坐完, 1部好似真係17人, 8~10個坐, 其他企.
我果次8個大人, 1小朋友, 1小B, 上去果程我話10個人, 佢已經比我地自己一部, 8個以下好多都要夾其他人.

如果你3點幾4點後上就唔同, 因為落去的人多上去小, 我見2個人都坐一部. 不過唔知係咪次次都係咁
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

公爵府

好媽媽勳章

CJBaby,
我呢個星期六去呀, 唔知多唔多人, 希望唔好落雨喇

如果1-2點去多唔多呀?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我早2個星期去, 係閒日, 下午2點, 都要等成15分鐘先上到吊車, 我地1家3口, 要同其他人一齊坐, (共8人), 下午4點50分回程, 一樣要同其他人坐, 唔可以一家人坐。

如果落雨, 我勸你唔好去, 我去個日都叫做有太陽, 不過視野都唔係好清楚!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

公爵府

好媽媽勳章

mclam 寫道:
我早2個星期去, 係閒日, 下午2點, 都要等成15分鐘先上到吊車, 我地1家3口, 要同其他人一齊坐, (共8人), 下午4點50分回程, 一樣要同其他人坐, 唔可以一家人坐。

如果落雨, 我勸你唔好去, 我去個日都叫做有太陽, 不過視野都唔係好清楚!!

咁好唔好買定飛先呀!
因為我都唔知星期六會唔會睇得清楚

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

bby 寫道:
[quote]
mclam 寫道:

咁好唔好買定飛先呀!
因為我都唔知星期六會唔會睇得清楚 [/quote]

我個日去到先買飛喎! 我冇一早買定呀!!不過星期六就唔知啦, 應該會多人, 你打電話去問下啦!!

另外, 天文台話星期六都幾凍, 你最好帶定衫啦, 因為果日我回程個陣, 老公唔怕凍既, 佢都話係架吊車裡面覺得凍。

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

環保接龍勳章

驚唔驚架?我坐海洋公園的吊車都會好驚喎。
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

公爵府

好媽媽勳章

mclam 寫道:
我個日去到先買飛喎! 我冇一早買定呀!!不過星期六就唔知啦, 應該會多人, 你打電話去問下啦!!

另外, 天文台話星期六都幾凍, 你最好帶定衫啦, 因為果日我回程個陣, 老公唔怕凍既, 佢都話係架吊車裡面覺得凍。

係?? 真係唔該晒你先

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Harry媽 寫道:
驚唔驚架?我坐海洋公園的吊車都會好驚喎。

佢高過海洋公園個d 吊車, 不過我反而覺得唔驚呀, 因為佢過d 電站個陣, 唔會"鄧鄧"聲囉, 都幾穩定。開頭座都幾驚, 後尾幾個外國人企晒起身影相, 跟住我都企起身睇下周圍囉, 阿女去個程全程都坐係樹唔敢郁, 回程個陣, 佢都企埋起身睇風景。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

bby 寫道:
[quote]
mclam 寫道:

係?? 真係唔該晒你先 [/quote]

係呀, 因為回程個陣太陽已經落山, 吊車d 凳下面周圍通風架, d 風一陣一陣咁攝入黎。

大宅

我個日同我屋企人去都幾多人...因為有d大陸人啦...有d帶團...去到要買飛...就要排好耐隊....買完飛去搭吊車上去都要等好耐.....我個時同我屋企人6個人+bb車...d職員就搭多三個人一齊上吊車....途中都會暫停左一陣(個刻心諗會唔會停二.三個鐘個隻呀?)因為驚bb係吊車到扭計...好彩好快郁翻.......上到市集地方雖然唔大...唔係話太多野睇.....睇左與佛同行....同埋靈猴影院....都唔錯ga...不過好難搵到位休息同食野....之後去埋大佛個邊睇下....不過去一次就算了....

:lol: :lol:

大宅

好媽媽勳章

成日有故障個架丫麻,我老公話打死都唔坐

大宅

[size=large]我11月3日坐過,嗰日不是假期唔駛同人迫好舒服.兩個人可以坐一架車,好好玩.
我家有兩隻大烏龜

別墅

米妮~~minnie 寫道:
我個日同我屋企人去都幾多人...因為有d大陸人啦...有d帶團...去到要買飛...就要排好耐隊....買完飛去搭吊車上去都要等好耐.....我個時同我屋企人6個人+bb車...d職員就搭多三個人一齊上吊車....途中都會暫停左一陣(個刻心諗會唔會停二.三個鐘個隻呀?)因為驚bb係吊車到扭計...好彩好快郁翻.......上到市集地方雖然唔大...唔係話太多野睇.....睇左與佛同行....同埋靈猴影院....都唔錯ga...不過好難搵到位休息同食野....之後去埋大佛個邊睇下....不過去一次就算了....

:lol: :lol:

我同你情況,上到去都係驚會係上面停兩三個鐘,不過我就無去睇影院,因為唔知好唔好睇,重有纜車上真係好凍,記得帶多件衫,我個日平日黎,但等買票都等左好耐,因為當時有故障。

大宅

D風o係坐位下面, 即係你條腰度攝入黎架~我返到屋企都有少少冷親呀~所以帶定件厚d既外套呀~

複式洋房

真係好涷架, 我上次十一月頭去, 二十幾度, 因架車都幾快D風o係坐位下面吹入吊車內真係好大風好涷 (我本身唔怕涷都覺得寒), 一程要坐約25分鐘, 溫度比地面約底4-5度, 小朋友真係要穿多件衫唔好冷親, 如果小朋友企在坐位上你要攬住佢個肚仔唔好涷親, 因D風係由下面向上吹.
:-D :-) :-) :-)

首頁

尾頁

跳至