跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

BB瞓得唔好, 你地會唔會俾保嬰丹BB食?

大宅

Re: BB瞓得唔好, 你地會唔會俾保嬰丹BB食?

我都有比過保嬰丹BB食, 但係唔覺有明顯的效能囉.
該用戶已被刪除

大宅

試下用包被包實佢瞓

洋房

我覺得bb應該係無安全感,好似bb出世係医院嘅包法用被包注bb,会得架,我都係用這個方法。

民房

我看書說BB這表現是驚嚇的表現, 因BB在媽媽肚內是很安靜的, 故出世後會因外來環境易驚的, 試用手輕力按住心口或拍拍, 應有幫助的

大宅

Re: BB

我囡囡之前都有一段時間係咁, 差不多晚晚咁上下時間就嘈嘈閉, 試過抱起佢安慰佢, 點知仲差, 搞到佢仲精神咁大喊, 於是我在旁觀察唔理佢, 十幾分鐘後佢會自己
以基督耶穌的心為心 :-P
該用戶已被刪除

等待驗證會員

jackieanthonybaby
我B上星期痾爛, 我地都發現佢牙肉白白地, 都諗佢係米出牙, 後來問醫生佢話唔係出牙及正常喎!
或者你考慮買個安撫奶咀比佢

大宅

jackieanthonybaby 寫道:
各位,
好多謝你地既意見. 其實我一直都有用毛巾包實佢瞓. 但係依家佢已經好大力, 一發脾氣, 雙手就好容易走出黎. 真係包佢唔住.
我尋晚已經俾左保嬰丹佢食. 不過都唔見有效.
我每次無辦法時, 就俾D奶奶佢. 佢都好肯食. 之後就無事瞓反. 我媽發現佢牙有D白色. 話會唔會出牙. 但係佢鬼3個月咋 ? 會唔會架 ? 我地兩公婆已經俾佢整到好攰啦 :-(

包被通常都有條帶, 條帶上面有摩術貼, 上兩個星期我囡囡塊面出晒一粒粒, 我都係咁包住佢, 因為夜晚佢嘔奶冇人發覺會愈來愈嚴重, 包住佢冇得郁就唔會嘔咁多奶!
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

等待驗證會員

Jackieanthonybaby
醫生話佢腸胃炎, 我都唔知咩原因
而你BB D大大一直水水咁, 可能同食人奶有關!
睇醫生都好, 安心D!

大宅

jackieanthonybaby 寫道:
柔柔mami ,
想問你呢D包被係邊度買架? 我咩都想試下. 只要啊B瞓得好返D就好啦.

d包被係我老公係台灣sogo買既, 我見3張包被裡面都夾住條帶, 所以我以為普遍都會有, 你試下去d百貨公司睇下, 天氣凍用包被包實佢, 唔駛驚佢踢被冷親, 我個囡囡成日都俾我包到好似條香腸咁!
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至