心聲留言

跳至

首頁

尾頁

民房

十年來的辛酸, 今日我得到幸福啦, 多謝您

18歲唔識諗同男朋友奉子承婚, 諗住自己好命嫁左有錢人.
老公屋企有錢, 又係獨生子, 果時佢仲讀緊大學, 我就因為個肚
留係屋企嘆世界, 兩年後, BB歲幾, 老公係老爺間公司做太子爺, 晚晚都好夜返, 直覺覺得佢出面有女人, 我唔知點算, 因面子問題我唔想講比人知, 我忍, 諗住遲D冇事, 不過愈忍卑氣就愈差, 一次朋友既婚禮識左個男人, 佢做保險, 佢知我有老公的情況下追我, 果時我諗佢都咁對我啦, 我都不妨試下, 半年後比我老公發現左, 要離婚啦, 佢打勝左, 我通姦, 一蚊都唔洗比我之餘, 最終BB都跟佢. 朋友家人都覺得我係淫婦, 我好唔甘心, 只不過係冇人知佢衰先遮. 不過男朋友唔介意, 仲好照顧我. 一齊住左兩年,
開始愈黎愈多交嘈, 最終都係散左. 從來都冇做過野, 唔知點算... 都算好彩搵到份文職係荔枝角, 6000蚊個月, 又冇朋友又窮, 唔開心咪係咁食啦, 一年肥左廿幾磅, 130磅, 嚇死人, 不過想減都減唔返.
出左黎做野, 就知道自己又冇經驗又冇學歷, 我真係唔想得6千幾一個月羅, 去左報左個英文文憑黎讀, 讀左半年, 羅左張CERT. 即刻去搵過份工, 主保祐, 搵到份日本公司既, 8000蚊個月, 生活好左好多, 做左一年, 花紅出左3個月, 好似中六合彩咁呀.我比心機做. 05年尾上網識左個女仔, 好岩傾, 我好開心, 因為我好肥, 好似好多人都因我醜而唔同我做朋友, 哩個女仔, 係廿二, 三歲, 出過黎食一次飯, 知道佢做美容既, 我開頭好衰咁諗佢一定係想SELL我野啦, 點知佢冇喎, 佢真係同我做朋友,
過左兩個月, 我決定問佢可唔可以幫我減肥, 我JOIN左個減肥PLAN, 開頭兩個月減左十磅, 個人自信左好多, 當然都開心左好多啦, 跟住有次個同事生日識左佢個朋友, 佢追我, 好耐冇比人追過, 講真真係好開心, 佢唔係靚仔, 又唔係有錢, 三十五歲, 不過對我好, 佢上個星期同我求婚, 我地暫定下年4月結婚啦...
差唔多十年既辛酸, 希望同大家分享, 同埋我好想多謝我個朋友, 佢比左好多鼓勵我, 幫助我面對自己

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 十年來的辛酸, 今日我得到幸福啦, 多謝您

恭喜你, 希望你永遠幸福快樂

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

中間雖然好多波折,但係都捱過,好犀利~~
祝你永遠都咁幸福快樂~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

男爵府

先苦後甜,現在總算雨過天青,祝你倆白頭到老!永結同心!

男爵府

祝你倆執子之手,與子偕老

大宅

恭喜你,祝你永遠幸福!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Bless u 2!!!
Hope you get real love & grasp your future!
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

民房

用十年的辛酸換取未來幾十年的幸福值得的
努力~~朋友....
祝你永遠幸福快樂!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

十年既辛酸...我仲有兩年挨...不過唔知會唔會好似你一樣得到幸福,恭喜你!

大宅

守得雲開見月明!

侯爵府

要珍惜自己擁有的...

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

大宅

恭喜你,祝你永遠幸福!

男爵府

恭喜你, 憑自己努力改變命運, 祝你地幸福愉快

別墅

Hi:
苦盡甘來!珍惜未來所擁有…祝你永遠幸福、快樂

首頁

尾頁