嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有沒有小朋友去過寶血醫院做足部檢查

~up~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

Re: 請問有沒有小朋友去過寶血醫院做足部檢查

我個仔做過(佢有(遍)平足)..只係檢查先都要收100元..D鞋(箭)貴到嘔..你知小朋友D腳大得快.. ?-(

男爵府

yan801022,

他們檢查詳細嗎?咁妳最後有沒有做鞋墊?

男爵府

足部檢查都算詳細...我無係佢度做鞋墊..千幾元太貴..我現在係政府醫院度做鞋墊(係由訓練中心物理治療師轉介)

大宅

我老公就係寶自醫院做過檢查及鞋墊,佢地會解釋得好清楚,並且會教你睇,個鞋墊都用了2 年多,如果做了有問題,佢地都會負責跟進,不過小朋友腳快大,可能成日要換鞋墊,就會好貴。

男爵府

yan801022,
咁怎樣可以(係由訓練中心物理治療師轉介)?

男爵府

我個仔小時經健康院轉介..到智能測驗中心評估要接受言語治療..後來物理治療師發現隻腳平衡有d問題,跟住就係政府醫院排期..你個小朋友幾大??可以問吓健康院??

男爵府

yan801022,
我囝囝下星期5歲了,因為寶血上星期派人到亞仔學校檢查足部,出來的報告話他隻腳有嚴重問題,現約了1月去做檢查,但我姑奶(她做護士)話寶血這些足部治療有私人成份的,所以未必一定是很好,有機會很貴的,我聽後心大心細。

男爵府

其實我都覺得好商業化..因為我就係好像你咁佢們派人到亞仔學校(幼稚園)話佢有佢有(遍)平足,我擔心咪(職)刻去寶血醫院做足部檢查.其實DR.KONG都有鞋墊(訂製)你可以去問吓!健康院5歲好像有次身體檢查,你可以問吓姑娘.唔好咁擔心∼同你仔仔做多D腳部SPORT.. :lol:

首頁

尾頁

跳至