懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

尿道炎

請問有無 sisters 0係 pregnant 既時候有尿道炎? 我早幾日去 regular check 順便做埋 urine test, 醫生話我既 result (figures) 比一般高, 要我再去做過 test, 今次要種菌, 好驚...

伯爵府

Re: 尿道炎

飲多d水啦. 盡量沖走d菌

大宅

sabina_bb

thanks, 咁會唔會影響倒個 bb 架? 我驚要食藥呀同 '室'藥呀?

大宅

請問有無姊妹可以答我呀? 謝謝...

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

唔使太worry....我有左10幾wk果陣都試過....都係食抗生素同塞藥....醫生知道妳有bb開比妳既藥係唔怕架....一定要用同食哂....因為尿道炎既菌好惡架....一定要殺死哂...如果唔係比佢入左bb到...妳仲煩....況且妳而家都已經20幾wk啦....都定哂型....食抗生素只係話驚最初初bb未定型既時候食會影響佢成型姐....所以妳唔使太worry.....
另外盡量飲多d水...一日最少要8杯...唔計其他飲品....唔好忍尿....同埋妳可以食d乳酪同飲紅莓汁....可以防止有尿道炎架....都幾有效架......
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

大宅

家家公主,

多謝你既意見. 我其實最怕係 d 菌入左去阿 B 到, 會影響倒佢...

我之前都會似至少 8 杯水, 早幾日公司好忙, 所以 LAZY 左無 MUD 點飲同有時都會諗住整埋 D 嘢先去 TOILET, 唔知係唔係咁樣攪倒尿道炎...

我都聽人講話食乳酪好, 等我今晚買 D 返屋企先...

THANKS.

首頁

尾頁

跳至