跳至

首頁

尾頁

洋房

BB出牙仔未呀?我個B開始出

各位0607靚媽媽,

你哋個Baby出牙仔未呀?前幾日發現我個B下面已開始出兩仔牙仔(大約0.2CM長), 是否過早出(我個B - 7/7出世), 真搞笑連反身都未識, 就學人出牙仔。

唔知係唔係我經常比壓力佢, 因為每次佢見到我哋食嘢, 就會眼金金望住, 個咀學我哋食嘢, 我就會同佢講, 你有牙仔我就比你食喇。

洋房

Re: BB出牙仔未呀?我個B開始出

我個女都出呀
下面牙肉有白色一橫
模落去就有d野突左出黎
人地話出牙多口水
點解我囡冇既><
C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\新資料夾

洋房

Hi wainog,

我個囡2個幾月時已開始多口水, 所以我估她都會早出牙仔, 唔好理佢有無口水, 無未好, 唔洗整到啲衫濕曬, 不過是否真過早出呢, 正常BB不是8,9個月時才出???????

大宅

我尋日都發現阿囡下面牙肉有白色一點點,所以試吓揾手指摸下,真係硬硬地喎,唔怪之得呢排扭計咗啦!

男爵府

yes....下面牙肉有白色一點點 出牙仔?

洋房

但好多都5月之後生牙仔................
BEEPIG 寫道:
Hi wainog,

我個囡2個幾月時已開始多口水, 所以我估她都會早出牙仔, 唔好理佢有無口水, 無未好, 唔洗整到啲衫濕曬, 不過是否真過早出呢, 正常BB不是8,9個月時才出???????
C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\新資料夾

別墅

我B個仲未出牙仔呀!

大宅

我個女啱啱出咗半隻門牙

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

前2日我個b夜晚都好扭計, 佢爸爸比佢咬佢手指, 發現好痛, 原來出牙仔啦, 唔怪得上星期比佢啜蘋果時會有牙印啦, 我地真係唔細心....... 而家會見到下面有2個白色牙仔咁...... 我地已經比佢食米糊, 下一步可以食果蓉.......
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

大宅

淇淇下面已經出左2隻牙仔,不過每隻都好似出左一半就冇喇,
宜家又好似到上面...其實係咪唔會出晒一隻架?
佢4個月果時D便便好稀,亞媽話係牙仔屎,跟住佢又係咁流口水,之後就出左LU..

別墅

我想問下出牙仔前係唔係會呵牙仔屎架??因為bb呢幾日都有呵d黃黃地,好稀,仲有白色點點的屎,仲有佢咬我地d手指時,我地感覺到d牙肉好硬,會唔會代表就快出牙仔呢??
出牙仔會唔會無胃口架??

首頁

尾頁

跳至