意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 11|主題: 127275

依家d 工人係咪好難叫到佢地唔開電話?

大宅

國民生產總值:2476

依家d 工人係咪好難叫到佢地唔開電話?

之前in左幾個, 話我地唔鐘意佢日頭開電話都好似叫佢去死既咁.....
Pretty Princess Petite Prince

珍珠宮

國民生產總值:46053

2018勳章

Re: 依家d 工人係咪好難叫到佢地唔開電話?

我個工人日頭都有開手提電話. 不過佢好少比我見佢工作時間講電話, 佢開住電話係用黎 send & receive SMS. 情況唔係太嚴重,所以我冇出聲話工人.

伯爵府

國民生產總值:15505

見一個收一個, 做假至可以用.

唔做就擺, 請佢番黎做接線生咩?!! 人工就識出, 又唔見佢收少d?

洋房

國民生產總值:160

Me too, I take back my maid mobile during the working day...but my friend said my maid has not "human right".
mylulu007 寫道:
見一個收一個, 做假至可以用.

唔做就擺, 請佢番黎做接線生咩?!! 人工就識出, 又唔見佢收少d?

公爵府

國民生產總值:28578

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Bergamot 寫道:

之前in左幾個, 話我地唔鐘意佢日頭開電話都好似叫佢去死既咁.....

咁既工人我一定唔會考慮.否則盞激死自己.

我工人3年啦,平時都係唔開機,只係佢每晚休息時先用手機.因佢地可以傾下心事,我可以接受. :mrgreen:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.