在職全職

跳至

首頁
12345...66

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Re: 唔知有無73年全職靚媽咪呢?

你會在那裡生呢 ? 唔駛緊張 , bb 好快出黎見你
HWCwing 寫道:
Hi! 大家好

我都係73年媽咪&全職准媽媽,而家陀住B仔33周幾,預產期係2月2號.

好緊張呀!

侯爵府

大長老,果然醒目,歡迎你呢位準全職媽咪

joannelai930 寫道:
我2個月後先係全職媽咪, 入黎傾住先得唔得 [quote]
tupytupy 寫道:
入黎傾下呀
[/quote]

侯爵府

gogo2000,

歡迎你呀! 

哥哥錫唔錫妹妹呢?叫佢千其唔好蝦佢呀!

gogo2000 寫道:
hi大家好
我都係73年媽咪,大囝6.5歲,細囡15個月。

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

酌b新相好醒目喎 [quote]
大長老,果然醒目,歡迎你呢位準全職媽咪

侯爵府

HWCwing,

唔好咁緊張呀,BB feel 到架,攪到佢都變得緊張就唔好啦;我大肚果陣又係因為工作同埋好多野攪到自己好緊張,而家阿仔出左世都係成日皺埋個眉頭,好緊張咁樣呀!

HWCwing 寫道:
Jjtseung, tupytupy

你地好!

我choose順產, 怕開刀仲痛呀!
我會係養和生.而家訓得都好好, but my job is very busy. I am afraid if 我太緊張會早產.

侯爵府

但人地話佢似女仔多D喎 :-( :-(

[quote]
酌b新相好醒目喎 [quote]

侯爵府

大長老,我地係而家呢邊定牛牛果邊傾呀,呢邊無乜人online呀!

琥珀宮

我覺得都好男仔呀 [quote]
但人地話佢似女仔多D喎 :-( :-(

琥珀宮

果邊啦 等呢邊有人再返黎
大長老,我地係而家呢邊定牛牛果邊傾呀,呢邊無乜人online呀!

侯爵府

OK! OK!

[quote]
果邊啦 等呢邊有人再返黎[quote]

伯爵府

HWCwing

唔好緊張啦!!我以前份工都係日日新鮮,“禍禍”X… 不過自從做佐全職老婆之後… 發達>> 讀下書/上下堂/得閒度下weekend同老公去邊度玩/ plan下旅行…

But,全職老婆做佐三個月都未夠,就知道自己要“升職”為全職媽媽啦… 睇怕頭先嘅歌仔有排先有得唱lo!!

諗到等BB出世後的仲忙嘅日子,我地應該放鬆d去enjoy而家大住肚周圍走的自由…

伯爵府

joannelai930

睇怕出世後,佢都係個摟抱B!!

你住係屯門啊?我都係喎!!

琥珀宮

關事O既咩
我住市中心果邊架 , 你係咪去屯門醫院生呀
jjtseung 寫道:
joannelai930

睇怕出世後,佢都係個摟抱B!!

你住係屯門啊?我都係喎!!

侯爵府

jjtseung,

無錯,好好享受而家既自由喇,果支歌仔.....算喇,都係忘記左佢喇,到可以再唱都分分鐘耐到唔記得歌詞喇!

HWCwing

唔好緊張啦!!我以前份工都係日日新鮮,“禍禍”X… 不過自從做佐全職老婆之後… 發達>> 讀下書/上下堂/得閒度下weekend同老公去邊度玩/ plan下旅行…

But,全職老婆做佐三個月都未夠,就知道自己要“升職”為全職媽媽啦… 睇怕頭先嘅歌仔有排先有得唱lo!!

諗到等BB出世後的仲忙嘅日子,我地應該放鬆d去enjoy而家大住肚周圍走的自由…

伯爵府

關事O既咩
我住市中心果邊架 , 你係咪去屯門醫院生呀

我住卓爾居附近,係好近屯門醫院, 不過因為我老公係公務員,可以upgrade私家房,所以我會係QE生,QE嘅私家房多d…

我成日都會去市中心行嘎!!尤其是而家,有時係要買野,有時係因為冇野做,出來行多d…

伯爵府

jjtseung,

無錯,好好享受而家既自由喇,果支歌仔.....算喇,都係忘記左佢喇,到可以再唱都分分鐘耐到唔記得歌詞喇!

:-( ... ...

衰在冇佐歌仔唱,都好似幾心甘情願咁!!

我發覺自己的心態/ 睇野的角度/ 消費模式/ 生活模式…係有BB前後變得好大唔同…

侯爵府

因為有bb係意外,本身我地無打算要小朋友架,而我就係生左bb後改變左唔少,比著以前,我一定點都唔會做家庭主婦,但現在......雖然都會呻下,不過都係心甘命抵咁做全職媽咪 唔開心既時候都會成日有,但真係睇住個仔一日一日長大,會覺得好開心,好有滿足感,見佢識多一樣野,就係對我自己多一個鼓舞

你好快都會體驗到架喇,加油呀!!

:-( ... ...

衰在冇佐歌仔唱,都好似幾心甘情願咁!!

我發覺自己的心態/ 睇野的角度/ 消費模式/ 生活模式…係有BB前後變得好大唔同…

男爵府

hi tupytupy & jjtseung

我寫錯左, 應該係明年返學先岩....hehehehe

琥珀宮

等你生完, 休息完, 我又last day 之後日日tea 都得喎

我住卓爾居附近,係好近屯門醫院, 不過因為我老公係公務員,可以upgrade私家房,所以我會係QE生,QE嘅私家房多d…

我成日都會去市中心行嘎!!尤其是而家,有時係要買野,有時係因為冇野做,出來行多d…

侯爵府

咁快就緊張啦,出年先返學,而家就緊張到寫錯喇,哈哈!

甜姐兒 寫道:
hi tupytupy & jjtseung

我寫錯左, 應該係明年返學先岩....hehehehe

首頁
12345...66

尾頁

跳至