跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 有無準媽咪會係法國生?

如果住5人產前房家人可唔可以探O架,我會於2月12日入醫
半痲開刀,都唔知O個日會唔會爆。 :-( :-(
littlepig 寫道:
我問過我醫生啦, 如果唔想住二人或頭等,而大房和三人房都爆,會暫住五人的產前房(價錢仲平),到大房或三人房有位時就轉入大房或三人房.

[quote]
Fionbrian 寫道:
我問過姑娘呢.她話會問過我們先至會住二人房或頭等. 收費當然是二人房和頭等收費呢..... 她話你可以選擇吾往的...
我都好擔心, 到時無大房或三人房都吾知生定吾生好.

[quote]

別墅

我會於2月13日入去開刀,都唔會唔會見到你呢?
你幾點開刀呀?? 你住幾人房??
carayan 寫道:
[quote]
我問過我醫生啦, 如果唔想住二人或頭等,而大房和三人房都爆,會暫住五人的產前房(價錢仲平),到大房或三人房有位時就轉入大房或三人房.

[quote]
我問過姑娘呢.她話會問過我們先至會住二人房或頭等. 收費當然是二人房和頭等收費呢..... 她話你可以選擇吾往的...

[quote]
[/quote]

別墅

請問有無人知法國有無broadband,比唔比人帶notebook入去?
同埋係咪收唔到電話同sms架?
thanks! ^^

大宅

baby_phat >notebook我唔建議帶啦,咁多大6人!!!!何況你會去下洗手間,去下餵奶房,聽下講座.......好多時都會行開行埋架MA 電話就一定收到架啦,收到電話即係可以SMS啦

該用戶已被刪除

洋房

我會於2月14日入去開刀at 7:30am very anxious now...

大宅

我 2 月 8 號預產期book 左 2 月 8 號去催生 :verycold希望 bb 乖乖地自己出來啦!

別墅

咁忙都好d...

洋房

我就覺得忙唔忙就睇妳多唔多人探,多人探就成日帶人睇bb。正常就一日四次去餵奶,其中一日早上嘅一小時去聽講座,醫生一日巡房兩次,第一胎嘅話就會去學吓點同bb沖涼。我生第一胎嘅時候,晚上有個時段爸爸可以入去抱吓bb ;但上年生第二胎嘅時候就唔俾lu:-( 。可能我第二胎嘅時候無mug新鮮感,住咗三日兩夜,就同醫生講好悶 ,出院lu。

大宅

我5/2 在法國開刀半麻生左喇, 現仍在醫院, 托賴樣樣都叫OK, 間醫院真係唔錯, 又會同大陸人分開, 姑娘都好nice.

別墅

hibb... 我都是2月13日開刀. 你早上定下午呢.
我會2月12入院先. 早上8點幾開刀呢... 我會選大房先, 如果無就三人房. 但一定吾會住二人或頭等好緊張呢...
到時見呢.. 你叫什麼名呢 ?

hibb 寫道:
[quote]
carayan 寫道:
[quote]

[quote]

[quote]
[/quote][/quote]

別墅

請問是不是今年的二月五日呢
香港人和大陸人會不同房嗎 ? 醫院有沒有加價呢 ?
聽聞姑娘 (特別是bb房)都幾兇, 是不是呢 ?

csyy 寫道:
我5/2 在法國開刀半麻生左喇, 現仍在醫院, 托賴樣樣都叫OK, 間醫院真係唔錯, 又會同大陸人分開, 姑娘都好nice.

別墅

hibb:
我可能會早幾日生都唔定,因我昨天有d見紅(分泌啡色),入咗法國cheuk b囝心跳,我奶奶話可能呢兩日就會生囉!我&噙日入法國睇過環境,產前房好靜,都唔full,d姑娘就話2月1 日起國內人士收費就加咗價,但無講幾多,而香港居民則三月起,即我哋阿b唔使加價,另外行過新生bb那邊都唔算太多同bb,唔知係咪早呢(約6時)未係探人高峰時間。
我而家係屋企都唔敢四圍走,阿b仔最好乖乖地星期尾或下星期一準時出世! [quote]
hibb 寫道:
[quote]
carayan 寫道:

別墅

Fionbrian,

我是早上9點幾開刀呢...
我會2月13早上7點前入院, my dr is cheung kwok leung, how about u?
唔知我地會唔會同房呢??
我叫irene, 你叫什麼名呢 ?是否fion??

大宅

我想問下其實o係法國開刀, 應該要帶咩入院呢?

我諗產婦衞生巾一定要帶啦, 咁其他例如網褲, 束腹帶又使唔使? 醫院會唔會提供埋俾我地 ??

大宅

bilo>醫院係比帶架,你有就帶晒去啦,廢事係醫院買

大宅

bebe 寫道:
bilo>醫院係比帶架,你有就帶晒去啦,廢事係醫院買

即係自己帶齊去, 醫院就唔使收我錢買呢d野?

大宅

請問是不是今年的二月五日呢
香港人和大陸人會不同房嗎 ? 醫院有沒有加價呢 ?
聽聞姑娘 (特別是bb房)都幾兇, 是不是呢 ?

[quote]
csyy 寫道:
[/quote]

係今年呀, 我而家重係醫院.
未加價, 姑娘OK, 我地同d大陸人係分開, 你揀床時問姑娘

大宅

csyy,

我5/2 在法國開刀生!!!! Yday, I go home!!! Maybe I meet you in Hospital
csyy 寫道:

大宅

joeyng 寫道:
csyy,

我5/2 在法國開刀生!!!! Yday, I go home!!! Maybe I meet you in Hospital

我尋日都已經回了家, 你尋晚有得訓嗎?

首頁

尾頁

跳至