產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問入院時需要帶睡衣、奶樽嗎?

如果響政府生,響醫院時著的系醫院衫定系自己的?需唔需要帶BB奶樽?BB如果需要食奶粉,奶樽如何消毒?如果唔帶奶樽,BB用咩?
sorry 太多问题。唔該呀。

大宅

Re: 請問入院時需要帶睡衣、奶樽嗎?

我五年前生大仔時係唔需要嘅.今時今日就唔知啦.

男爵府

著醫院衫&唔需要帶BB奶樽

洋房

唔該你地呀。BB食奶時用醫院的公用奶樽咩?

男爵府

vikeyma 寫道:

洋房

thanks a lot.

潮流媽咪 寫道:
[quote]
vikeyma 寫道:

係[/quote]

複式洋房

咩都唔洗的, 奶粉, 衫, 奶樽, bb衫(當然唔係靚野), 基本上醫院有齊。係瑪麗, d奶係會開埋比你, 在一間房到warm 住, 如bb飲時, 自己去攞的。而bb沖涼, 姑娘會早通知叫你推bb車仔出來排隊沖的。
你只要攞產巾, 毛巾, teeth刷, 拖鞋, 暖胡, 床'箭'等等自己野, bb野都冇乜要攞, 只要帶一套bb出院衫, 手套仔便可了。
27/7 (2070g),29/7 (2.12kg),5/8(2.37kg),11/8(2.606kg),12/8(2.640kg),26/8(3.28kg),28/9(4.64kg),24/10(5.46kg),28/10(5.38kg)

洋房

thank you for your detailed info.

winniepooh75 寫道:
咩都唔洗的, 奶粉, 衫, 奶樽, bb衫(當然唔係靚野), 基本上醫院有齊。係瑪麗, d奶係會開埋比你, 在一間房到warm 住, 如bb飲時, 自己去攞的。而bb沖涼, 姑娘會早通知叫你推bb車仔出來排隊沖的。
你只要攞產巾, 毛巾, teeth刷, 拖鞋, 暖胡, 床'箭'等等自己野, bb野都冇乜要攞, 只要帶一套bb出院衫, 手套仔便可了。

大宅

醒目開學勳章 陪月勳章

我想問如果想俾BB食心目中奶粉,可唔可以自己帶奶粉去?? 因我唔想到生時先知醫院俾咩BB食...食慣左又唔好, or出院先轉又怕BB唔適應!! 姑娘俾唔俾?? 要點樣做? (係每次自己開奶?) tks ~~

首頁

尾頁

跳至