自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

曾蔭權唔理民意要下台!

如果曾生再唔理民意,佢要步董建華既後塵,唔好唔記得,佢係冷收執果熱煎堆 如果第一屆特首無問題,都唔輪到佢。哼!

男爵府

Re: 曾蔭權唔理民意要下台!

請問佢下左台, 邊個上會好d? 梁家傑? 陳方安生? 定係李柱銘? 唔見得佢下左台問題就會解決.

男爵府

環保接龍勳章

G-Ma 寫道:
請問佢下左台, 邊個上會好d? 梁家傑? 陳方安生? 定係李柱銘? 唔見得佢下左台問題就會解決.
同意,
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

伯爵府

同意too
Harry媽 寫道:
[quote]
G-Ma 寫道:
同意,[/quote]

洋房

佢好忙,心裡只有兩個字,
邊得閑有其他攪作
大陸人來生仔,唔係佢o既first priority

男爵府

畀面勳章

佢只要[size=x-small]錦鯉...什麼也[size=x-small]不理

男爵府

G-Ma 寫道:

If there is change, there is a chance for better future, if no change, we can only see things getting worse. Why Tsang can just continue to run HK without doing anything good and without any support from mass public?

I like 梁家傑. Yet I know China won't support him! It is just politics!!

子爵府

Agree three
ritaor66 寫道:
同意too[quote]
Harry媽 寫道:
[quote]
G-Ma 寫道:
同意,[/quote][/quote]

洋房

比的大陸人吸晒的$$, 到時邊個下台邊個上台都救唔
到HK :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

阿爺話個孫唔駛做到野, 最緊要聽教聽話!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

阿特首再唔快d做野, 搞到兩地人民積怨日深, 破壞兩地和諧合作關係, 佢就犯了顛覆國家大罪, 成為千古罪人!
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

大宅

G-Ma 寫道:

咁係唔係話曾生睇死我地話,就算佢落台都無人可以代替佢,所以采我地都傻咁解呀?
在銷售稅上就話聽民意,在內地孕婦來港產子上就唔聽,
抑或佢唔夠膽向阿爺say no.

咁即係話我地只係肉除砧板上,任人與取與攜,錢任拿,
眼白白睇住香港變成為東方之豬,國制金融提款中心。 :-( :-(

大宅

畀面勳章

我同意曾生唔係做得好,係咪換咗其他人,就一定好呢?當然亦都唔會一定衰,但如果估計唔到,咁我情願好似而家咁平平穩穩,揾到食咪算!至於梁家傑,我剩係知道佢對民主的事表態,但其他好似問題食物或內地孕婦等民生等問題,咩都冇出聲,好明顯係因為風頭火勢,唔想企出黎得失選民,失選票!

G-Ma 寫道:

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

類似的問題, 當年港人高叫 老董落台 時咪一樣有保皇派咁問? 結果咪 董落曾上? 香港咪一樣好地地?

咪以為真係香港無咗阿邊個就一定唔掂. 如果真係無阿曾生就唔掂, 咁五年後香港咪無運行?

G-Ma 寫道:

大宅

男爵府

內地孕婦來港產子我都覺得係好嚴重既問題, 政府亦應該要處理, 不過要解決係唔可能一朝一夕話改就改到, 都要時間同亞爺傾架. 起碼而家都見到政府有開始做緊野. 唔係下下都話叫特首下台.

deandut 寫道:
[quote]
G-Ma 寫道:

咁係唔係話曾生睇死我地話,就算佢落台都無人可以代替佢,所以采我地都傻咁解呀?
在銷售稅上就話聽民意,在內地孕婦來港產子上就唔聽,
抑或佢唔夠膽向阿爺say no.

咁即係話我地只係肉除砧板上,任人與取與攜,錢任拿,
眼白白睇住香港變成為東方之豬,國制金融提款中心。 :-( :-( [/quote]

男爵府

呢果世界的確係無話無左邊個就唔得既. 不過每次一有問題就叫特首下台係咪真係對香港好呢? 外國/外資企業會點睇香港? 每個特首任期都咁短香港仲點會有長遠政策?

而家問題係要"解決問題", 有無邊個有把握上場係可以解決到呢個"來港產子"問題呢? 中央如果唔幫手既話基本上係解決唔到, 咁叫特首下台又有咩用? 況且呢件事民主派都要負責任, 唔係因為有莊豐原單case, 而家就唔駛咁煩, 係咪都要叫佢地下台?

chan803 寫道:
類似的問題, 當年港人高叫 老董落台 時咪一樣有保皇派咁問? 結果咪 董落曾上? 香港咪一樣好地地?

咪以為真係香港無咗阿邊個就一定唔掂. 如果真係無阿曾生就唔掂, 咁五年後香港咪無運行?

[quote]
G-Ma 寫道:
[/quote]

大宅

根本係唔駛同阿爺傾,自行立法規定父母均為內地人生的bb,只可享有居留權,不能享有福利。以前政府都立法把來港新移民立刻拿綜援改為,住滿七年才可都得啦。而家果d bb係可以即刻拿取綜援,仰埋父母添。

男爵府

呢個係其中一個方法, 不過都係治標唔治本, 個小朋友7年後咪一樣可以領取綜援, 9年免費教育, 18歲後無野做仲可以申請公屋, 繼續領取綜援, 仲可以申請埋父母來港.

deandut 寫道:
根本係唔駛同阿爺傾,自行立法規定父母均為內地人生的bb,只可享有居留權,不能享有福利。以前政府都立法把來港新移民立刻拿綜援改為,住滿七年才可都得啦。而家果d bb係可以即刻拿取綜援,仰埋父母添。

大宅

G-Ma 寫道:
呢果世界的確係無話無左邊個就唔得既. 不過每次一有問題就叫特首下台係咪真係對香港好呢? 外國/外資企業會點睇香港? 每個特首任期都咁短香港仲點會有長遠政策?

而家問題係要"解決問題", 有無邊個有把握上場係可以解決到呢個"來港產子"問題呢? 中央如果唔幫手既話基本上係解決唔到, 咁叫特首下台又有咩用? 況且呢件事民主派都要負責任, 唔係因為有莊豐原單case, 而家就唔駛咁煩, 係咪都要叫佢地下台?

係唔洗中央幫手都可以解決的,d人都係黎拿jetso嗟,只要立法居港權與福利脫鈎就得啦,只不過係政府畏首畏尾嗟。假如同樣情況在澳門,我想何特首快快取取立法添。

首頁

尾頁

跳至