論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

工人 10 月中完約,我想佢臨尾 2 wks 放晒 d AL,變相 9 月尾走

而家佢話佢想 last day 離開我屋企之後,o係 hk stay 多 1 week 先返鄉下。我講到明佢 last day 一定要離開我屋企,佢話佢可以住 boarding house。我想問如果真係咁做,保險點樣計?agent 話佢一簽好晒文件離開我屋企就咩都唔關我事,係咪真?好擔心佢o個 wk 有咩衫長褲短我要上身

講到尾點解想 stay 到咁盡?因為得番 1 個月佢仲慢慢揀緊水魚’湯’,驚臨尾搞唔切 d 文件。7 yrs & 16 yrs 父母成日唔o係 hk 唔做,因為無自己房,要同 7 歲小朋友訓。照顧阿婆又唔做,因為困身。聽到我都 O 晒咀 :;pppp:

大宅

回覆:關於完約工人離開香港問題

我就唔俾佢早走,要佢做到最後一日,我嗰個8月頭走咗,佢唔會搞唔切文件,佢走嗰日,即日去入境處申請延期可以stay多14日,保險保到visa last day,之前有咩事都入你數

珍珠宮

金玄穎 發表於 13-8-25 23:23
我就唔俾佢早走,要佢做到最後一日,我嗰個8月頭走咗,佢唔會搞唔切文件,佢走嗰日,即日去入境處申請延期 ...
thanks!
我就係想佢快 d 快 d 快 d 消失!!先咁樣數假俾佢。如果佢做到 visa last day,我要補多 18 日錢俾佢!俾成 2k 嘔血嘔多 18 日!!

條友已經發晒瘟!早幾日成抽鎖匙插住o係大門,到我同我仔返屋企,我仔 21m 都見到指住係咁話鎖匙。今晚叫佢準備 d o野俾我煲補品,執錯晒料,好似以前無煲過咁,唔係我自己跟尾成煲o野我都唔知仲食唔食得。洗 bb 較剪仔都洗到手指吧吧聲流血,未止血仲話要去洗米。真係救命!!!我而家已經有工人等於無工人,成日同佢執手尾,留多佢 18 日我驚屋都燒埋我o既!

大宅

回覆:關於完約工人離開香港問題

其實如平時關係好就用到最後一日,關係唔好就炒佢即走,等佢變成斷約即刻返歸,仲俾佢係度左揀右揀新顧主,

首頁

尾頁

跳至