跳至

首頁

尾頁

洋房

怕不怕喂人奶後胸會下墜?

見自己懷孕以來,個胸大了很多,現在又在喂人奶,朋友說不喂人奶後胸會細番,但可能會下墜, 好驚啊,你們有沒有什麼法子可以預防呢?

大宅

Re: 怕不怕喂人奶後胸會下墜?

搽番d firming 胸cream

別墅

我唔餵人奶都係咁墮,雖然以前個胸都唔係好靚,但我依然好掛住以前個胸. :-(

水晶宮

好媽媽勳章

唔怕...因為細到冇乜可能會墜

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

驚呀! 依家成80D, 愈大愈驚墮, 所以幾辛苦都要帶有wire既bra

大宅

柔柔mami 寫道:
驚呀! 依家成80D, 愈大愈驚墮, 所以幾辛苦都要帶有wire既bra

都有少少驚, 因為比起有bb前個size係大左, 怕收奶之後個胸會好空虛, 會下墜, 我而家都係戴有wire先ok...
但係諗到人奶對bb的好處, 少少犧牲都ok

大宅

我餵左1個月人奶,都唔覺得個胸有大到,唔知有無下墜,我諗無啦,因為我係小胸一族,但感覺上好似比以前軟好多,無咁firm… :-(

大宅

yoyoko 寫道:
搽番d firming 胸cream

Agree

公爵府

me2,好miss e前個胸,我e前係大胸34c,個胸都好令架!
但生完大仔加上喂人奶就the啦!而家又大又the,個雲又大總之就嚴重個隻,我打算喂人奶1年先努力再作打算,我應該會用firming cream,如果5得就去美容院

男爵府

我咪又係 家下個胸又大又墮重有紋添
no eye see

男爵府

I only breast feed my baby for 20days but my breat are not firm as before, they are not "the" but they are very lose.

複式洋房

都怕架~~ 不過, 餵人奶定係keep住胸...好兩難~~ 以我經驗, 第一胎我冇餵人奶之後個胸都細番d既, 唔會甘脹~~ 我期待呢一日回來!! hehe!
哥哥係04年2月13日出世, 祈姐係06年8月29日出世, 殷妹妹就係08年1月4日出埋黎喇! 一家5口樂也融融![url=http://www.babyhome.com.tw/bb/14331]快d入黎<舜祈殷 's love channel> 探下我啦!

大宅

我又無諗到! 況且, 家陣淨係顧住湊女都唔得閑諗其他嘢囉! :lol: :lol: :lol:

大宅

我今日響永安見到1支massage cream係for breastfeed用,有香薰個d,可firmming同促進製造乳汁wor...唔知真唔真,但係2xx,唔捨得~
可惡呀!!憎死bk!!!!

洋房

谷奶個陣就幾大幾挺,但是b飲完就墮曬落來拉。

首頁

尾頁

跳至