美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

屯門區有邊間做facial好~(針清手勢要純熟)因我暗瘡較多>< 要係唔hard sell~~~~thx

help~~~~ :-(

複式洋房

Re: 屯門區有邊間做facial好~(針清手勢要純熟)因我暗瘡較多>< 要係唔hard sell~~~~th

help~~~ :-(

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 屯門區有邊間做facial好~(針清手勢要純熟)因我暗瘡較多>< 要係唔hard sell~~~~th

monique0131

你暗瘡問題是否你用的清潔產品唔適合你呢??還是你腸胃唔好引致,做facial唔係幫得你幾多咋...最梗係要搵出原因呀...知冇

複式洋房

monique0131 寫道:
help~~~ :-(

你的暗瘡是否很嚴重?? 有無諗過睇醫生??
我廿年前(自青春期)已有暗瘡問題, 真的很煩惱! 出來做野後, 有一段時間又因為壓力大令暗瘡問題越來越嚴重, 真係一粒未平, 一粒又起, 有時D瘡又"慶"又痕又痛, 真的後辛苦, 平日唔成面搽哂粉遮住D暗瘡同印都唔敢出街, 連落街買少少野都係咁!!
我都試過在不同地方做facial, 自己又買野搽, 又飲中葯..., 真係人地介紹到咩都去試, 都唔知浪費左幾多$$$.
直至約十一年前, 我細佬有個又係好多暗瘡的同事, 睇左個醫生好番, 之後介紹我去睇, 我就係睇左佢之後好番哂! 當時我睇第一次, 約兩星期後已好番一半, d印又淡左好多, 連我男朋友都話, 我搞左d暗瘡咁耐, 最有效都係今次. 我一直睇左約九個月, 直至完全好番哂, 只係剩返我自己忍唔到手唧瘡而留下的 "粒突"洞. 但係記住, 食緊個醫生d葯時不可懷孕, 如果唔係, 可能個bb會畸型!! 切記!!
個醫生叫"李梓源", 當時好多人睇, 我BOOK左晚上七點去到, 起碼要等45分鐘至有得睇, 但係睇症只需約2分鐘, 依家唔知點? 兩三年前收過佢的Removal Notice, 診所好似搬左去佐敦. 如果你興趣, 自己打去電話公司check下他電話啦, 因為我無睇咁耐, 都無哂記錄啦!

水晶宮

hi monique0131 :
做facial未必有效, 而且可能愈做愈多架, 因為成日用針清, 針到紅腫不分, 重衰過未做之前!
計我話你應該去睇中醫, 食d中藥調理下內分泌就冇事架

首頁

尾頁

跳至