跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

你地bb條頸有無力,洗唔洗扶住頸

大宅

Re: 你地bb條頸有無力,洗唔洗扶住頸

我個仔 01/09/2006 出世
上次去健康院做綜合觀察
佢話條頸都唔係太有力、又話隻手唔肯拿"朗朗"
要努力學習
練習咗1個星期, 兩樣都進步了好多呀!

等待驗證會員

豬仔肥媽咪
你bb幾多個月時去健康院做綜合觀察架?
我個間健康院知道我會出去打5合1, 就幫我book下次6個月大先返去 :-x

等待驗證會員

盈盈262
我b係9月頭出世, 而家直抱條頸都有力, 不過安全d我地都會用手托一托就住!

男爵府

我囝囝條頸都有力尤其向後
不過仍會突然向前, 為免佢弄到條頸 我都係用手扶住

大宅

我bb條頸都有力架, 不過沖涼點都要托下佢, 免得佢突然向後, 到時就危險嘞.

別墅

阿B而家成日要人抱直佢,隻腳要踏下踏下咁,條頸都有力,通常佢會伸直週圍望野,都ok穩,但安全起見,我見佢伸得出少少就立刻用手扶一扶住~!AJ ~ 乜你個邊間健康院咁ga ?我都係打5合1,都係同健康院個邊講左,但係我去左健康院都有4次啦,第1次未滿月就見醫生做身體檢查,第2次就打乙肝,第3次就做聽力測驗,第4次就係2月大做發展監察,下1次去就4個月大又係做發展監察喎~!
AJ 寫道:
豬仔肥媽咪
我個間健康院知道我會出去打5合1, 就幫我book下次6個月大先返去 :-x

別墅

阿B而家成日要人抱直佢,隻腳要踏下踏下咁,條頸都有力,通常佢會伸直週圍望野,都ok穩,但安全起見,我見佢伸得出少少就立刻用手扶一扶住~!AJ ~ 乜你個邊間健康院咁ga ?我都係打5合1,都係同健康院個邊講左,但係我去左健康院都有4次啦,第1次未滿月就見醫生做身體檢查,第2次就打乙肝,第3次就做聽力測驗,第4次就係2月大做發展監察,下1次去就4個月大又係做發展監察喎~!
AJ 寫道:
豬仔肥媽咪

別墅

我個b條頸都好有力, 打直抱果陣仲成日周圍望, 吾會好似之前咁望兩望就傾前,訓o向度果陣仲成日仰後望野。 依家每日我都會同佢訓練下條頸。

點解會有綜合檢查既? 我個b兩個月果陣去過健康院做檢查
之後就要等到4個月先再去喎。

豬仔媽媽:
我都係向出面打5合1喎, 都係4個月返去, 點解你6個月至返去既? 咁咪會skip左1次發展監察囉~ 係咪間間健康院吾同呀? 我係油麻地果間!!

manman721 寫道:
[quote]
AJ 寫道:
豬仔肥媽咪
[/quote]

複式洋房

我個bb係22/9 出生, 但現在條頸都未有力 :-|
請問大約幾時先有力?

等待驗證會員

manman721
第一次係主動走去CHECK黃, 見醫生,
第二次打乙肝針,
第三次聽力test,
第四次見姑娘, 我話出去打5合1, 姑娘只係同我傾下計, 叫bb訓向度郁佢2條腿咁咋, 佢話第四個月都係一樣呢D野, 叫我6個月先返去喎 我去將軍澳健康院架!

大宅

我個女9月5號出世, 綜合觀察約左係12月19號, 係好耐之前約定, 日期寫左係針咭上面
我囡囡訓係度就可以抬起頭, 但係抱直佢就有時好似飲醉酒咁四圍望, 而且佢條腰都未夠力, 我都會扶住佢個頭, 驚佢忽然向後跌

別墅

係lu ~ 我就係覺得奇怪,咁咪skip左4個月大個次,連maymay都係咁話,以我所知應該跟番健康紀錄本野入面,有個發展監察時間表列晒邊個月大做d乜ga,不過你個邊健康院又安排6個月大先返去喎 ∼!會晤會真係間間唔同呢?!我係粉嶺個間
AJ 寫道:
manman721
第一次係主動走去CHECK黃, 見醫生,
第二次打乙肝針,
第三次聽力test,
第四次見姑娘, 我話出去打5合1, 姑娘只係同我傾下計, 叫bb訓向度郁佢2條腿咁咋, 佢話第四個月都係一樣呢D野, 叫我6個月先返去喎 我去將軍澳健康院架!

男爵府

manman721

我都係呢間播.............
你下個月約咗幾時?? 我約咗12號 晨咁早!!

男爵府

都叫夠夠地力掛.........係咁"2"都要扶吓架!!
因為佢成日把頭轉向一邊, 之前見有BB係因為條頸根緊, 所以我便問姑娘, 跟住見醫生!!
醫生只捉佢對手把她由瞓底拉起都得!! 我諗都叫夠力!! 平時直抱都無扶頭, 只扶身!!不過佢個頭有時都會跌!!

條頸結果係無事..........

大宅

AJ :
我都係C+ 打五合一針
BB係9月1日出世 , 安排 04/12/2006 做第一次綜合觀察
下一次再安排就安排 2007年4月份

別墅

哈哈 ~! 早你1日添 ~!!! 11號下午啊 ~~~
hinhei 寫道:
manman721

禁止訪問

男爵府

原本都係約呢日架........不過我鐘意朝早多D !!
咁你今個月會唔會咁啱係十一號上午打咗針

呀??

manman721 寫道:
哈哈 ~! 早你1日添 ~!!! 11號下午啊 ~~~
[quote]
hinhei 寫道:
manman721

[/quote]

別墅

hinhei :
我e隻懶人通常book下午ga ~~ 哈哈 ~! 除左乙肝之外,無同阿B去健康院打針啊 ~ 成個12月都唔洗返去呢! 你住粉嶺邊頭啊?睇下會唔會撞到你......hehehe

首頁

尾頁

跳至