論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

印姐只做

我個印印做

侯爵府

Re: 印姐只做

叫佢自己resign law

resign都要1個月通知, 點都無可能係x'mas樹返到去

一係叫佢補一個月人工比你

就算做左兩年, 都係得14日大假, 點放3weeks呀.............傻左呀佢

同埋, 佢買到x'mas的機票先算啦...........依家先黎話x'mas返鄉下..............

大宅

佢同我阿媽講已經一早訂

侯爵府

即係先斬後奏啦, 呢d工人要吾要都擺啦, 最憎人就係先斬後奏, 叫佢賠一個月人工比你, 自己走啦

大宅

我都覺得唔好要佢啦。
橫豎佢走3個禮拜﹐之後你又要擔驚受怕佢唔返柩或大肚﹐佢又唔尊重你早d申請放no pay﹐你不如趁早搵過個好過啦。
記得要佢賠返1個月俾你呀。

洋房

agree.

cat_house 寫道:
我都覺得唔好要佢啦。
橫豎佢走3個禮拜﹐之後你又要擔驚受怕佢唔返柩或大肚﹐佢又唔尊重你早d申請放no pay﹐你不如趁早搵過個好過啦。

男爵府

橫掂佢已經大安指意放no pay leave, 你就一尾拖住佢, 唔confirm佢, 仲有12日就已經Xmas啦! 睇佢點放??? 佢幾多號係pay date呀? 唔好出糧比佢住呀! 如果唔係就連咋都冇埋!!!

Long-Mom 寫道:
agree.

[quote]
cat_house 寫道:
我都覺得唔好要佢啦。
[/quote]
wallacemama

伯爵府

唔做就resign, 唔好俾佢大到.

複式洋房

簡直一模一樣, 我嗰個咪係咁囉, 終於一去冇回頭. 走得咁急同常係借咗出邊錢. 你小心佢走後可能會有財務打比你. 我嗰個就係咁, 搞到我鬼咁煩. 如果佢仲照顧緊你BB, 你就唔好同佢say no. 怕佢發顛. 不過你預咗佢好大機會一去冇回頭.

伯爵府

我哥件做左4個月話返去攪離婚,想返去幾日喎,點算好呢 ?-(

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都試過,做左半年要放假,咁果陣又係暑假,佢自己響香港4年又掛住鄉下,咪諗住是但囉,但係我都冇出果個月比佢同埋要佢自己買機票,因為如果佢唔返黎我咪又要比agent費,講明如果佢唔返就係當用錢代一個月通知,跟住佢走左幾日,就send左sms比我講sorry....咁就大件事喇,佢做野好好,又識煮野食有交帶......點知一去不返.... 不過我都有寫定封信,要佢簽架,你同佢講果時記得錄音/影 到第時唔怕佢屈你嘛

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

好媽媽勳章

佢買三千幾蚊機票原則上唔關你事,叫佢自己出錢買,你果張要等佢完約先出。假如佢依家辭職,你咪check下邊日機票平咪出個quotation比佢睇下,你應該負責幾多錢。講真,聖誕假機票同平時差唔多double up,比我都唔會放比佢。

大宅

藉口來來去去都係得幾個,佢話攪離婚喎,攪財產轉名喎!佢未

首頁

尾頁

跳至