懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

得9日生命的小琳琳,我的感想!!

今早先睇到有依個新聞,睇到我喊,覺得佢父母好堅強,一早知小琳琳未必會健康,但都堅持生佢出來,真係好偉大,好感人!!我仔仔依家先兩個月,我抱住佢飲奶的時候,覺得原來自己真係好幸福,有c6同健康的仔仔!!大家一定要好珍惜身邊每一個人,特別係你的家人!!做人父母真偉大

大宅

Re: 得9日生命的小琳琳,我的感想!!

Today Apply Daily

大宅

我每睇一次就喊一次. :-( :-( :-( :-( :-(

伯爵府

魅力王子

珍惜當下

男爵府

:-( :-(

別墅

之前B仔成日喊, 我會覺得佢好煩, 但早幾日係BK睇到呢件事後 (一路睇一路喊到我死 ), 反而覺得佢喊得好好聽, 原來自己已經好幸福, 應該好好珍惜!
:-( :-( :-(

男爵府

胙天在Yahoo網頁睇到, 一路睇就一路哭, 今日在Apple報睇到有好多相, 更加傷感..... :-( ,

不過我想他們是否應該生BB出來呢, 既然在五個幾月己知道她有事, 這樣可能對大家傷害沒那麼大!!

我十分佩服他們的勇氣和堅強.

大宅

非常讚人熱淚的一個故事, 教曉我們要珍惜生活在世的一刻, 珍惜身邊每一個人.......人生無常, 應活在當下!!!

複式洋房

我地有幸有自己的小朋友,各位媽媽一定要更愛錫自己仔女^^

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

:-( :-(

別墅

:-( :-( 看完喊到收唔到聲。願大家懂得珍惜身邊人,幸福並不是必然。

複式洋房

我一邊睇一邊喊,仲摸住個肚同bb講要加油,各位媽咪都要努力

複式洋房

真係好感人.
龜媽媽

大宅

chihinmom 寫道:
之前B仔成日喊, 我會覺得佢好煩, 但早幾日係BK睇到呢件事後 (一路睇一路喊到我死 ), 反而覺得佢喊得好好聽, 原來自己已經好幸福, 應該好好珍惜!

我同你既感受差唔多, 之前b女成日喊, 我攪極都唔知佢想點, 佢又多肚風, 嘔奶問題, 我就覺得佢好難湊, 仲同話天父整古我, 但睇完高琳琳既事之後, 就覺得自己好幸福, b 女都唔係好難湊, 而家對住佢多左耐性.
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

大宅

一邊睇一邊喊, 真係喊到收唔到聽, 跟住忍唔住走去攬住呀囝, 發覺完來自己已經好幸福, 真係幸福唔係必然架!!!
原來bb扭計, 喊, 發"蚊憎"都係好可愛既一件事黎架!!!

民房

好感勳 各位姊妹加油 :-( :-( :-( :-( :-(

洋房

一條生命, 真係唔係容易可以活下來, 我會好珍惜同bb一齊.

但係, 我對於琳琳的父母今次的決定將琳琳生下來, 因為佢地一早知道bb有事, 我有一點保留. 因為, 如果係我, 可能我真係唔敢搏, 當然, 大家的宗教信仰不同, 大家的取捨有別.

不過, 我都希望佢地快D再有小朋友, 忘記失去小琳琳的痛苦.

洋房

每看一次:-( :-( :-( ~~~

基督給予既動力真係好大
要生bb--->要勇氣
要承受bb患有惡疾--->更要勇氣
要生一個患有惡疾既bb--->比不要個bb需要既勇氣大很多很多
要放棄bb既生命--->何止需要勇氣, 更需承受自己一生既痛苦

一唸到自己既bb能夠健健康康, 就會緊緊咁抱住樂樂, 不停咁感謝神~~~

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我睇到都想喊......不過既然一早醫生已經同佢地講左 bb就算生存下來, 佢成世人都面對咁痛苦既生活, 點解仲要生下來, 要佢受9日既痛苦。

ihpekkleduck 寫道:
不過我想他們是否應該生BB出來呢, 既然在五個幾月己知道她有事, 這樣可能對大家傷害沒那麼大!!

洋房

chihinmom 寫道:

我同你都一樣 :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至