懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問仁安醫院有哪幾位女醫生好呀?

我想在仁安醫院join package做產前檢查,請問有哪幾位女醫生好呀?之前聽過袁靄珊醫生,但我怕佢好full,所以搵定些後備,同埋可以再比較一下.我預產期應是明年6月尾,唔知宜家book仲有冇位呢?
加油呀!:-D babymeiji

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Re: 請問仁安醫院有哪幾位女醫生好呀?

Connie Yuen is good.. but others are not so famous.
I visited Dr. Fok Wing-Yee once.. when I knew I am pregnant.. felt not bad, she is quite nice.. because I have hypertension, so, she gave me some advice on it.. although she knew I would visit Dr. Yu later.

複式洋房

Union hospital has 4 or 5 female doctors that you can visit its website. But, I don't know which one is good. Some BK mother said Dr. Chan Fan is good.

大宅

我前幾日去左仁安睇袁靄珊醫生, 佢雖然好full,但如果你宜家係5-6 wks, book 7-8wks見都ok, 佢都幾好, 講的資料都好詳細, 不過我覺得佢見我個日好趕...

別墅

謝謝你們的資料

洋房

唔係呀, 佢係咁, 講野好急好快架, 你唔好怕煩, 問多次, 佢肯講多d 野架~~~

ernie_kmy 寫道:
我前幾日去左仁安睇袁靄珊醫生, 佢雖然好full,但如果你宜家係5-6 wks, book 7-8wks見都ok, 佢都幾好, 講的資料都好詳細, 不過我覺得佢見我個日好趕...

別墅

leesamlok:
我pm咗俾你呀,收唔收到呀?

洋房

收到啦~~~

你係下年6月呀? 好多野要準備啦~~~

別墅

係呀,要準備好多嘢呀∼
宜家最想快d搵個好醫生同book期入院囉∼
你個bb係唔係喂人奶呀?聽講喂人奶可以快d收身

洋房

我喂左一個月咋, 要返工麻~~~ :-(
唔知同收身有冇關喎, 我都算快掛(人地話)~~~
如果你喂人奶, 坐月就一定要搵人幫啦, 我好彩搵左個陪月, 日頭可以同 bb 一齊瞓下~~~

別墅

請陪月未好貴囉,佢係唔係每日都準備d美味嘅餐單俾你呢 :-P

我好幸運,不用外出工作,我同老公一起在家工作的,home office嗰類. 日頭我媽咪可以過來照顧我的起居,我諗可以唔洗請陪月啩. 其實喂人奶可令bb抵抗力好d,如果可以修身就當係bonus 啦∼∼∼

洋房

babymeiji, please check pm , talk again tomorrow

別墅

thank you

民房

請問我可以傾埋一份麻
我都係o係仁安做產檢同生b仔既, 我搵開廖琳娜醫生,
我覺得佢幾好, Dr. Yuen都唔錯, 我有d'朋友都係搵佢既,
不過佢地兩個都係好full架, 可以打去醫院問o下個情況.

別墅

其實我都有d三心兩意,不過最後同老公商量完後,決定會搵番翹康醫務所d醫生,當然會搵個係仁安有掛牌的.
因為我已經在健康院驗左血,在私家睇會flexible d,如join 仁安產檢package,好似會限制大d,睇多一次又要另計..

你係仁安生b仔要幾錢? 我諗緊要二人房($15380順產)還是四人房($14380順產)好,同埋我係唔係應該揀順產先呢?

洋房

hi, babymeiji,

係呀, 你可以政府c+兩邊睇, 慳好多架~~~

我果時最後揀左兩人房, 因為差一千蚊啫, 但靜好多, 又唔使爭洗手間, 但個人喜歡羅, 除左醫院收費, 仲要醫生費, 我個囝囝突然要住氧氣箱, 加加埋埋都好貴 :-(

揀唔揀順產, 都係個人喜歡, 兩樣都會痛架, 差異係時間問題, ( :-( 我係揀順產, 痛左十幾個鐘, 都要開刀, 兩樣都痛過 :-( , 但我無後悔羅~) 我揀順產係想經歷下生仔既過程, 你自己喜歡啦~~~

祝你生個健健康康既bb

大宅

hello 各位,

知唔知道如果想係仁安生bb, 選擇註院醫生係咪會有優先book到位架?或者有無其他好醫生介紹呀?

thanks !

民房

Hello, babymeiji.
我都同意住二人房, 因為會靜好多, 去洗手間又會方便少少.
我自己生b仔時都諗o左好耐, 自己生好定開刀生好, 最終, 我就咁諗, 自己生又係要剪,又係要痛, 開刀又係要介一刀(正確黎講介2刀至真),又係要痛, 咁揀自己生算喇, 起碼傷口細d'麻.
同埋自己生完至知做媽咪既偉大...
另外,入院o個時我又係揀生仔package + 埋醫生費, 剛好係package 既一倍, 唔知算唔算貴呢??

別墅

好多謝你地的意見呀!我諗我都會揀二人房,同埋我想問係唔係可以家屬陪過夜架?因為我好怕黑

今日剛去威院做Oscar,12週4天,胎長6.13cm,頸皮0.15cm,結果是陰性,比例仲係1:11024添,好開心,bb又同我一起渡過一個難關啦!!

希望大家都一樣,同bb一起健康成長!

洋房

過夜呢樣我都問過醫院, 二人房既, 如果同房隔離床無人住, 係可以家屬陪過夜既, 如果有mami 入住, 就要佢同意先得~~~

首頁

尾頁

跳至