嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問邊隻bb既牙膏牙刷好用呀???

如題

男爵府

好媽媽勳章

Re: 請問邊隻bb既牙膏牙刷好用呀???

pigeon隻牙刷 一pack3支,由2~3隻牙至出曬成堋牙都啱用,仲有個圈可以套落去,唔驚佢地自己揸住隊入喉嚨!!

複式洋房

我阿女鐘意oral b

洋房

我用First Teeth, 可以吞(因為係fluoride free, 而係有milk enzyme) 又有果味(apple+banana)同埋有個手指套比較細既bb用. 係荷花, 西田, 永安都有, 吉之島就吾sure. 大既$40幾$50一支. 如果係美國買會平dd, 大既$3-40一支.

http://www.drugstore.com/qxp76317_332828_sespider/first_teeth/a_natural_enzyme_baby_toothpaste.htm

大宅

初初用套入手指的牙刷, 再用First Teeth牙膏(幾貴).
到佢會咬我時(同我玩) , 勁痛. 大約1yr+轉用oral b, ok亦方便買. p.s.:後來我看piegon 1 set 3支那款, 我覺得for初期用應該幾好. 現在用chicco牙膏, 平&正

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Pigeon 1套3支形刷 & Chicco牙膏(Stawberry & Banana都好香好正)

首頁

尾頁

跳至