產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章

佩服~較準時間做香港居民

內地孕婦來港產子問題近日引起社會廣泛關注,除了早前有內地孕婦於九鐵(相關新聞 - 網站)大學站月台產子外,更有內地孕婦於周日(10日)在落馬洲入境大堂,排隊入境期間突然作動,未及救護車前來
已於櫃位前的地上誕下嬰兒,全程歷時14分鐘。這名新任母親及嬰兒期後在警方人員陪同下,送往北區醫院留醫。

入境到誕下嬰兒只花14分鐘

入境處消息指出,在落馬洲入境大堂產子的內地孕婦,於周日上午約11時排隊輪候過關,其間忽然作動,隨即坐在地上休息,而入境處人員及在場女警,隨即安排一些屏風以作阻隔,並聯絡救護人員到場。

「坐低、

別墅

Re: 佩服~較準時間做香港居民

好過份,大陸人為了自己,根本不顧肚裡bb的安危!香港政府到底幾時先做到野俾我地香港人睇架?做唔掂就下台啦!個周一嶽仲話上京傾大陸人來港生仔前要做產前檢查的問題,大陸咁多假野,張醫生紙點講都得啦,根本呃人,我地香港孕婦不是只要求大陸人做產前檢查,而係要阻止大陸人來港攞著數、搶香港人的福利!d高官只顧自己,根本唔理會香港人的將來,連一句人話都唔敢出來講,無用!反而郭家麒昨日都係都市閒情講下d人話,諗起d大陸人就火啦!
該用戶已被刪除

大宅

太過份應阻止他們入境,皇崗也是大陸叫他們去大陸醫院生,又多一個浪費納稅人的金錢

男爵府

2019勳章

我覺得佢地d手段越黎越恐怖。個周一嶽反大陸傾咩呀,無鬼用。話係大陸正d定點e院比香港人,咁係唔係叫我地香港人上去生,留番香港比d 大陸人衝落黎生呀。

別墅

佢地真係一 D 都唔覺得危險 香港政府跟本唔想辦法阻止, 只會一一的去接受

首頁

尾頁

跳至