意見反饋
義工

自由報料 今日: 216|主題: 266282

跳至
内用衛生綿一問

洋房

國民生產總值:90

内用衛生綿一問

第一次用…邊隻牌子會容易放入及安全??

別墅

國民生產總值:546

Re: 内用衛生綿一問

I use Tampax & Playtex, OB is the worst.

大宅

國民生產總值:1710

我只用OB, 已用了數年了.

複式洋房

國民生產總值:304

Playtex 有條管比妳導入去 , 容易 D 使用 !

男爵府

國民生產總值:6059

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Playtex
初用者,可以先用regular(幼身,吸力少d) 個隻.,待適應後,可用super .(粗身,吸力勁d)
Playtex宜家出左 regular+ super 兩種一盒.,方便流量多少時用.

禁止訪問

國民生產總值:33575

禁止訪問

國民生產總值:1517

醒目開學勳章

子爵府

國民生產總值:14678

有導管的會易用 d.

侯爵府

國民生產總值:24209

好媽媽勳章 畀面勳章

Agree! 我之前用ob, 可能塞唔o岩位, 搞到好唔舒服.

pigabc 寫道:
Playtex 有條管比妳導入去 , 容易 D 使用 !

大宅

國民生產總值:3352

2018復活節勳章 睛靈勳章

o.b.

水晶宮

國民生產總值:51902

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我用tampax, 一樣有導管, 而且所有包裝紙連導管可一併在廁所沖走, 方便企理。又平過playtex添。

o.b. 我冇用過, 因為要用手指推入, 我覺得唔衛生。

男爵府

國民生產總值:7339

畀面勳章

我有許多問題問呀!

試過用 ob, 但都唔成功, 同樣覺得唔衛生.
其實用綿條安唔安全? 
有冇試過弄污衣服?
比m巾平定貴?
幾耐要更換?

大宅

國民生產總值:3873

醒目開學勳章

我未用過,一向都用衛生巾,好想請教
都想知道衛生綿好唔好用?吸力好唔好?頭幾日多流量用又得唔得呢?
初初第一次用會唔會好容易走位?
容唔容易漏弄污衣服?

男爵府

國民生產總值:7846

我淨係用過Playtex同日本出的唔知咩牌子(係日文唔識)(因為果時去日本買的),Playtex幾好,我覺得放咗入去同冇野冇咩分別,冇話頂住頂住果d feel,同埋我通常喺去游水先用,都冇整污糟到,我用過咁多次暫時都冇出事. 放入去時都冇話放唔到,可能有導管啦!:wink:

男爵府

國民生產總值:7846

都ok幾好用,不過我平時唔會用,我覺得費只係要游水啱啱又黎m時用,頭1-2日冇試過用,3日後就試過都ok架!冇漏出來,第一次用都冇走位呀!基本上放咗入去都唔會走位的,我就覺得唔用易整污糟囉,不過要留意攞返出黎時,扯條繩果時要就下力,唔係太大力就驚扯斷條繩囉! :wink:
ultraman 寫道:
我未用過,一向都用衛生巾,好想請教
都想知道衛生綿好唔好用?吸力好唔好?頭幾日多流量用又得唔得呢?
初初第一次用會唔會好容易走位?
容唔容易漏弄污衣服?

男爵府

國民生產總值:6059

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

0下.... 唔會咁易斷呀?
我用左5,6年喇! 都未試過出事,塞左綿條後,條繩係出面,好易拉出黎ga wor.
其實,用綿條真係好舒服又安全,唔似用巾一起身,就feel到流晒出黎咁,用綿條真係唔覺自己係經期緊,但最好就+多塊護墊就最安全,夜晚就用番夜安巾,因為,用綿條唔好多過3小時.

民房

國民生產總值:16

Similar topic appeared in Healthy Sex few months ago. I noted other mums' comments and started using Playtex. Similar to honeyBB, i use normal night sanitary napkins when sleep.

I never go back to the times of using sanitary napkins. The internal one is so convenient and comfortable that I don't feel I am having the M.

But one thing, I usually add the napkin in the 2nd day as extra protection as the flow and volume is big in my case.

fififafa

珍珠宮

國民生產總值:34961

2018勳章 畀面勳章

點解我用左tampex(粗身)仲有滲漏? 我既m係多既, 次次用tampex都仲要用m巾打底.

有冇人指教?

水晶宮

國民生產總值:51902

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

你是否用super ? 有否照說明書指示塞晒成支外管入去? 我估你塞得唔夠入。
同埋都要好似衛生巾咁,約4小時要換一次。

Teresa 寫道:
點解我用左tampex(粗身)仲有滲漏? 我既m係多既, 次次用tampex都仲要用m巾打底.

有冇人指教?

珍珠宮

國民生產總值:34961

2018勳章 畀面勳章

我係用super, 亦都按指示成支塞哂入去 (塞左入去都感覺唔到), 咁係咪已經夠入?

我d m多起上黎, 唔夠個半鐘就漏.

晴B媽 寫道:
你是否用super ? 有否照說明書指示塞晒成支外管入去? 我估你塞得唔夠入。
同埋都要好似衛生巾咁,約4小時要換一次。

[quote]
Teresa 寫道:

有冇人指教?
[/quote]

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.