意見反饋
義工

自由講場 今日: 1027|主題: 1009842

跳至
你地支唔支持保留「天星碼頭」既鐘樓呀?

男爵府

國民生產總值:5049

你地支唔支持保留「天星碼頭」既鐘樓呀?

[size=medium]我支持保留

對於房屋及規劃地政局長孫明揚指不會原址保留天星碼頭鐘樓,示威者表示不可接受,又指不接受假古董。

反清拆舊天星碼頭鐘樓的示威者何來指出,政府根本沒有誠意接受他們提出的意見,他們建議在規劃上作出小改動,但政府無正面回應。

大宅

國民生產總值:3994

Re: 你地支唔支持保留「天星碼頭」既鐘樓呀?

[size=large]100%支持保留!!!

男爵府

國民生產總值:9089

(watermelon) 寫道:
[size=large]100%支持保留!!!

[size=x-large]+多我100%支持保留!!!

男爵府

國民生產總值:6830

我都強烈支持.

公爵府

國民生產總值:27357

好媽媽勳章

支持咁又點, 政府成日一意x行

大宅

國民生產總值:3583

我支持...香港越黎越少特色地方可以代表香港了

外國人黎都其實都冇咩地方可以旅遊點了...

伯爵府

國民生產總值:17698

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

支持呀~~
[img][/img][img align=left

水晶宮

國民生產總值:65875

畀面勳章

我贊成保留

男爵府

國民生產總值:8792

2018勳章 醒目開學勳章

我一家四口都好唔捨得拆鐘樓同碼頭o架,早幾年個個星期帶兩個小朋友由中環搭船到尖沙咀YMCA上堂,所以連佢地都對天星碼頭非常有感情.我重記得兩個小朋友學琴分別學到"Westminster Chimes"(即鐘樓隻報時歌)時,佢地都好開心.

唉!前排我話比囝囡知碼頭要拆, 佢地都好唔開心, 幾歲大人仔都有感情啦,何況大人??!!:-(

如果簽名,遊行,靜坐,捐錢,或者投票就可以保留,我一家四口一定出嚟.
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

民房

國民生產總值:99

咁冇文化,唔怪得澳門就嚟追過香港啦

洋房

國民生產總值:366

都唔明政府點諗野架 , 唔保留 d 野第時又點會有文物 , 古蹟 , 古董呀

男爵府

國民生產總值:9482

100% support! The bell has accompanied us growing up for so many years!

子爵府

國民生產總值:10525

太過激o既就唔support

別墅

國民生產總值:989

這樣大家要留意一下'正苦'下一個郁手的地方.

1.域多利監獄建築群.

2.尖沙咀碼頭巴士站變成公園,巴士站搬到尖東.(變相陰乾天星小輪.)
現在我彷似在等待,等,等那一天來;莫道你心痛不可耐,我心更哀。若問我想找的所在,找,找我的將來。為著我心中的希望,生命已擲門外。看著這如病染的祖國,誰亦要奮起叫嚷!放下眼前原屬我的一切,五月的陽光在照耀. 8964

侯爵府

國民生產總值:24402

支持!

禁止訪問

國民生產總值:3777

男爵府

國民生產總值:8788

支持
[

民房

國民生產總值:75

support!!!

琥珀宮

國民生產總值:196799

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

梗係要支持啦!

個日有個鬼婆話佢N年前去過香港,最記得就係The Peak同埋Star Ferry...

所以我覺得已經代表左香港,應該要保留!

侯爵府

國民生產總值:24077

支持
我家有隻曳曳豬

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.