跳至

首頁

尾頁

水晶宮

只睡一次午睡會否太少?

bb早上八點幾起床,直到下午2點睡約2小時,之後一直到晚上11點幾先肯訓,有無bb都係訓得咁小?

複式洋房

Re: 只睡一次午睡會否太少?

我個仔都係11點幾先訓, 但就可以訓到朝早10點左右, 到下午2點再訓多2個鍾左右.
emilylam 寫道:
bb早上八點幾起床,直到下午2點睡約2小時,之後一直到晚上11點幾先肯訓,有無bb都係訓得咁小?
雷大B係2005年9月18日-瑪麗出世
雷細B係2008年5月28日-瑪麗出世

大宅

我BB都是每天睡11小時左右,中午也是只睡2小時,晚上則是10-7。我見她精神好好,唔會hub眼瞓,應該是足夠了,我估個個bb需要的睡眠時間都不同。

大宅

我bb都係瞓得少... 夜晚大概9-10點瞓 (有時成11點先肯瞓 ), 6點零飲一次奶... 大約9點幾起身... 日頭有時瞓1-2個鐘不定... 有時貪玩會成日唔瞓 總之成日唔夠瞓, 細細個已經有熊貓眼 個個見到都問點解唔俾bb瞓多d呀

男爵府

BK Milk勳章

我bb日日都成1點幾2點先肯訓(難為婆婆要陪佢夜訓), 朝早10/11點幾起身, 有時會'放蚊', 然後2/3點到會午睡, 1-2小時到, 跟住就到夜晚.
其實bb應該唔夠訓,但佢好貪玩,唔願訓...

首頁

尾頁

跳至