論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

印印話新曆新年又要禁食十幾日, 妳地d印有無咁做?

都唔知佢係咪禁食禁上癮, 我頂唔順佢無野落肚, 之後個人似神情呆滯, 靈魂出hiu咁既樣lor. 佢地印尼新年就話祈福o者, 新曆又關事?

阿囡而家要看牛咁睇住, 佢十下十下點黎得切反應呀! 真係俾佢激死, 有野佢唔食, 又唔係減肥, 都唔知為乜?

侯爵府

Re: 印印話新曆新年又要禁食十幾日, 妳地d印有無咁做?

全年都係得印尼新年(10月左右)禁食, 新曆年, 甘多個工人都未試過

子爵府

hinhinmummy 寫道:
全年都係得印尼新年(10月左右)禁食, 新曆年, 甘多個工人都未試過

我之前果d係得印尼新年禁食only, 依家果個冇禁食

大宅

畀面勳章

其實佢禁食都要得你同意ga ma, 你咪話好擔心佢唔食野睇唔住bb law! 有咩事邊個負責, 又要扮到好為佢健康著想, 軟硬兼施, 講完就即刻俾d 野食佢睇住佢食, 再講唔掂咪叫agent幫手law! 唔好咁激氣, 會死好多細胞ga!

我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

洋房

唔係掛,咁泰國新年要唔要?大家亞洲區?

男爵府

我個印都要禁食,不過,好似由4am至6pm不可飲同食,成個月咁長,奇奇怪怪...不過,我都尊重佢地節日,只要佢身體ok,由佢!叫左佢一見5妥,要即刻食反野,上年就冇事,今年未開始!

首頁

尾頁

跳至