美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想請教正確既潔膚,護膚程序~~

冇化妝習慣~~
想知幾耐做一次深層清潔,同埋水份個d野~~
平時洗完面又應該做d咩??
thx~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

Re: 想請教正確既潔膚,護膚程序~~

如冇化妝, 可以用洗面奶或洗面gel (depend on your skin type)

深層清潔面膜 - 1至2次 (per week)
水份面膜 - 2至3次 (per week)
Period 前, 做深層清潔面膜, scrub
Period 後, 做水份面膜

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁係唔係人人都要用爽膚水既呢??同埋係唔係人人都要用精華素既呢??如果要用精華素,咁係用左先搽面霜定搽左面霜先呢??thx~~
生死有命,富貴由天

子爵府

janet

我自己護膚程序每天:洗面幼(清潔的)->磨砂膏(去死皮)->收縮水(收毛孔)->lotion(滋潤皮膚)->精華素(補充營養)

深層即係mask啦...視乎自己懶唔懶,感覺塊面乾唔乾囉..基本一星期有兩次既,因現在出多左暗瘡所以做密左,二來天氣涼左,要補充水份俾佢!!!嘻嘻.....

伯爵府

mickey24:

咁請問做完mask需唔需要洗面呢??同埋做完MASK需唔需要搽收縮水同埋面霜個D呢??
另外係唔係有暗瘡都可以用磨砂既呢??
同埋使完深層,係唔係可以即刻做埋水份呢??中間需唔需要洗多次面呢??
好多問題tim~~唔該晒你呀~~thx~~
生死有命,富貴由天

子爵府

janet

我add左你msn,在這裡直接教你方便點!!嘻嘻....

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至