跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唐氏綜合症篩選

有冇巳做篩選檢查 . 可以話我怎樣做 , 痛不痛 . 謝謝 !

** 因12月22日要做 . 所以很擔心 **

YEN
13/12/06 :-|

複式洋房

Re: 唐氏綜合症篩選

Oscar 要照超聲波及抽媽媽血驗 only。不用太擔心。

複式洋房

Belle,

請問幾時會知結果?

複式洋房

如果係威爾斯做,你只要等2hours左右就有結果,你唔等結果就走呢,就等姑娘打電話俾你;如果C+最多2-3days左右。

SiuMom 寫道:
Belle,

請問幾時會知結果?

複式洋房

我之前15/12/06下腹痛得厲害又流得多咗啡,唔方心,所以去咗WH睇急症入咗3日醫院,17/12/06先至出院咋。昨日18/12/06又要再走返去PWH李嘉誠睇oscar,來來回回都幾倦 ,但都照了1.0mm ,1:9162,低風險。 我問醫生照唔照到仔定女?佢話照到係女,話見到好似陰道咁;但後來再加多句9成係女。佢地俾咗3張超聲波相俾我

大宅

belle_lau,

請問你有左幾多個星期呢? 我一月十七日去照oscar,唔知到時照到未呢?

複式洋房

我照oscar時約12week,now 13weeks。

大宅

belle_lau
the doctor tell u is girl ar ! i ask him he say too early dont know woo ! fortune i also 低風險 ! he give u 3 photos ar i only have one ....

複式洋房

tabo911,

咁啱見到似係女,其實好多時D醫生保守D都話 not confirm 架。

我個醫生照兩照,我順口問佢,佢又好順 tan 咁答,
後來佢加多句話9成係。

恭喜你低風險!

tabo911 寫道:
belle_lau
the doctor tell u is girl ar ! i ask him he say too early dont know woo ! fortune i also 低風險 ! he give u 3 photos ar i only have one ....

大宅

belle_lau
恭喜你 ! i also want girl coz my husband like girl, but boy or girl is ok ! important have good health & everything ok

別墅

belle_lau 寫道:
我照oscar時約12week,now 13weeks。

我剛收到oscar報告, 我又係低風險, 1/4822 機會. 我又係今個星期13weeks
應該和你差不多時候生喎!

大宅

我在私家今日照左, 係低風險, 但係dr 叫我3wks後至再去做blood test, 我覺得好似要等得耐左d 呀.... 點解唔一次過做既...
Pretty Princess Petite Prince

子爵府

我12週,因為係高齡產婦的關係,所以醫生其中一個建議係抽胎水去check下BB有無唐氏綜合症,當然大家都知道有一定風險,不過我同老公商量之後都決定抽,因為我要的係一個確定的答案,至於小BB有無因此而去就由天去決定囉!!!!

大宅

我想問乜野叫照oscar呀?係咪即係度頸皮?我上次睇醫生,佢問我有冇做唐氏綜合症檢查,我話我係廣華book左做檢查,但唔知包唔包,佢就話應該冇,話我下次返去檢查時會幫我bb度頸皮...咁係咪即係等於照oscar?

如果唔係要去邊度book?或者去邊度照?究竟照ocar有乜野用架?

自家製手作仔,得閒來睇睇http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]

複式洋房

我也是低風險 , 今天是十三週四 , 相信預產和你們接近 .

知道是BOY OR GIRL 未啊 !

我還不知 .

男爵府

2019新春慶豚圓

我12週2日 (12月28日) 在私家做 Oscar, 結果是低風險,
上星期五在醫院度BB頸皮, 醫生已經話BB頸皮唔厚,
25號再去抽血, 又要等3個星期至有結果.

別墅

我遲o左做唔到呀 :-(
http://mmbb423.my.babysky.hk

大宅

gphoebe

你睇下啦, 會知多d ..

http://www.fetalmedicine.hk/tr/oscardetails.asp
gphoebe 寫道:
我想問乜野叫照oscar呀?係咪即係度頸皮?我上次睇醫生,佢問我有冇做唐氏綜合症檢查,我話我係廣華book左做檢查,但唔知包唔包,佢就話應該冇,話我下次返去檢查時會幫我bb度頸皮...咁係咪即係等於照oscar?

如果唔係要去邊度book?或者去邊度照?究竟照ocar有乜野用架?
:party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party:

首頁

尾頁

跳至