自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

聖誕期間幼稚園大門大開!危險!

今日同朋友樓下買野, 都已經成6點, 見到有個小朋友喊, 跟住有兩個呀伯同個小朋友打電話, 我即同朋友講, 攪錯呀, 走失小朋友, 因擔心個兩位伯伯仲咩事, 即刻走過去一睇, 原來個小朋友著住"邱健峰幼稚園" 校服, 我回頭一望, 原來佢個大門大開, 入面仲有人(因幼稚園每逢大時大節, 老師會開夜開工), 我擔心個兩位呀生唔知會點, 所以即係問個小朋友叫咩名, 我話帶佢番去學校, 個呀伯即刻好緊張咁話佢帶, 我驚呀伯呃我, 我就牛咁眼望住佢帶番個小朋友番去學校, 話俾老師聽佢在條街度喊, 點知個d老師, 好似冇咩特別咁, 淨係話"唔該" 就帶左個小朋友入去!
嘩!! 有冇攪錯呀!! 咁你間學校走失個學生唔知, 就當你唔係走失, 就算真係家長接走左之後走失, 咁你都要問下在邊度搵到個小朋友呀, 檢查下個小朋友有冇受傷, 望下係咩人帶番入黎, 問下個人貴姓都好呀!! 呢間幼稚園的老師, 真係太過份 好彩我個朋友d仔女唔係在呢間邱健峰幼稚園度番學, 我本來都唔想pose間校名出黎, 但佢地咁o既處理方法, 真係令人諗到平時你地點樣為專業! 雖然話做老師辛苦, 但我深信每人行都有難處, 要搵得咁上下人工, 就要俾番你地d專業出黎, 我成日覺得, 父母交得個仔女俾你, 你點都要用個心去對人, 何況佢地係小朋友!
唉....我見到呢間幼稚園d老師咁樣, 個心好唔舒服呢 :-|
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

大宅

Re: 聖誕期間幼稚園大門大開!危險!

有無攪錯呀!咁無責任心的老師。比我會即時找校長反映,好彩嗰小朋友遇到你,我想知這間幼稚園在那區?

用戶要求終止服務

真係好過份wor,萬一個小朋友俾人捉左,佢地點擔當得起,呢間係邊區架?

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

荃灣商會邱健峰幼稚園
TSUEN WAN TRADE ASSN YAU KIN FUNG KG
地址: 新界荃灣安蔭邨德蔭樓B翼和耀蔭樓B和C翼地下

全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

我都想知係邊區...........可唔可以講出黎

男爵府

大宅

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

That's v bad bor !!!! 點知gor D 乜野阿伯 lai ?!
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

大宅

啱!! 就係呢間!! 個間野都痴線架, 係就係而家聖誕節將近, 老師要開夜, 又或者真係未放哂學, 但都唔係方便自己, 打開哂度門架嘛!! 佢地都冇諗過如果真係有人衝入黎咁點呀? 好心就將心比己啦, 我覺得間學校個時一定仲有學生未放哂學, 如果放哂就唔駛打開哂度門啦, 離譜架!!

CANDY_SAMSON 寫道:
荃灣商會邱健峰幼稚園
TSUEN WAN TRADE ASSN YAU KIN FUNG KG
地址: 新界荃灣安蔭邨德蔭樓B翼和耀蔭樓B和C翼地下
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有無攪錯? d老師攪咩呀~~~ 走失學生都唔知?!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

HIMMAMA3  男爵府

大宅

HIMMAMA3 寫道:

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

就算當係同家長失散左, 咁都應該問一問帶番小朋友番黎的人, 係邊度搵到佢, 問清楚呀嘛, 我見個老師問都唔問, 一句唔該咁就算, 咁我覺得真係過份!

男爵府

男爵府

好媽媽勳章

大宅

離譜

大宅

niceperth 寫道:
就算當係同家長失散左, 咁都應該問一問帶番小朋友番黎的人, 係邊度搵到佢, 問清楚呀嘛, 我見個老師問都唔問, 一句唔該咁就算, 咁我覺得真係過份!

我覺得你睇唔到佢地問,係有問題的。或者入校園後,那阿伯走後,才問。
反而學校開住門,又無職員睇住門口就好大問題。

首頁

尾頁

跳至