自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Re: 聖誕期間幼稚園大門大開!危險!

係咪痴線

大宅

比我一定講給校長知

複式洋房

校長點解釋呀

複式洋房

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

我記得多年1982年6月3日,一名當年28歲精神病男子李志衡,因不肯吃藥而與母親及胞妹起爭執,隨即狂性大發,先斬傷母及妹,再衝出屋外,沿路向途人施襲,最後還衝入深水土步元州村的安安幼稚園,亂刀砍向十多名正在上堂的幼童,釀成6死40傷的慘案。

該案發生後,各幼稚園加強保安,包括禁止一切閒雜人等進入校園,連家長亦不能入內,家長要帶走子女亦須出示「接送卡」。

而家呢間幼稚園真係唔識死字點寫。

侯爵府

好媽媽勳章

幼稚園度門點可以除便打開架 第時阿女返學 我唔通又要担心多樣野 甘似以前套戲 "有殺冇賠" 顛老正傳咩

伯爵府

當年我就係係呢間幼稚園隔離的小學啦,好彩佢無走入來咋,聽聞校公話佢原本想入來的,但佢關門關得快呀.
deandut 寫道:
我記得多年1982年6月3日,一名當年28歲精神病男子李志衡,因不肯吃藥而與母親及胞妹起爭執,隨即狂性大發,先斬傷母及妹,再衝出屋外,沿路向途人施襲,最後還衝入深水土步元州村的安安幼稚園,亂刀砍向十多名正在上堂的幼童,釀成6死40傷的慘案。

該案發生後,各幼稚園加強保安,包括禁止一切閒雜人等進入校園,連家長亦不能入內,家長要帶走子女亦須出示「接送卡」。

而家呢間幼稚園真係唔識死字點寫。
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

大宅

tingting媽媽 寫道:
[quote]
niceperth 寫道:
就算當係同家長失散左, 咁都應該問一問帶番小朋友番黎的人, 係邊度搵到佢, 問清楚呀嘛, 我見個老師問都唔問, 一句唔該咁就算, 咁我覺得真係過份!

我覺得你睇唔到佢地問,係有問題的。或者入校園後,那阿伯走後,才問。
反而學校開住門,又無職員睇住門口就好大問題。[/quote]
係呀! 門口根本打開哂一個人都冇!
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

男爵府

talkative 寫道:
嘩,都好過份喎,好彩今次冇事發生咋

咪係 攪錯啊

大宅

d家長放小朋友係學校,都係想D老師好好教育一下學生,在一個安全環境下學習成長,萬一小朋友有機會被不懷好意的人,接走O左,家長真係心痛死喊咁口

首頁

尾頁

跳至