想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無姊妹有排卵出血現象

我每逢兩次M中間都會流啡(大概三日度啦,但有時延續至M到),睇過醫生,話我排卵出血,正常喎,食過一輪PILLS就無流,但一唔食就出現番。既然醫生話正常咪唔理囉,到我想生BB時就出事了。因為M遲了幾日,咪CHECK吓囉,出現淺粉紅線,驚唔準,過多幾日再CHECK過,深色左D,但同時已經開始流啡了,去了睇醫生CONFIRM中左,但作小產,終於BB 6WEEKS SAY GOODBYE 了。雖然醫生話無關係,但現在仍然擔心會再發生。有無姊妹同我有相同問題而成功呢

大宅

Re: 有無姊妹有排卵出血現象

新地 :
我以前都有你情況出現有排卵期出血流啡, 半年前都是5個星期自然流產了, 現在看了中醫改善黃體素, 已沒有流啡現象, 如黃體素不足會影響胚胎著床, 引起早期流產, 我建議你先找一個中醫調理好, 改善流啡問題, 再有BB會比較好, 祝大家下次順順利利, 生個健康活潑BB

大宅

Carol

其實我都睇左一排, 但流啡現象越食越多,所以現在無睇了,可否e-mail你個中醫資料給我?
[email protected]

我已經34歲了,不想做高齡產婦,所以現在還心大心細唔咁太努力!!

大宅

新地 :
已e-mail 給你
Carol

首頁

尾頁

跳至
熱門主題