親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

聖誕華東團

有無人聖誕節準備去華東線玩架, 唔知個邊d天氣點樣,
夠竟有無雖然著羽絨呢

大宅

Re: 聖誕華東團

剛剛去完,大部份地方也只得10度、8度,導遊話聖誕、新年仲凍,有機會得幾度或零度,所以一定要著羽絨、頸巾、手套。

大宅

bblovema,
唔該晒, 係呢, 可否講講有無邊d地方比較特別要留意,
例如有無d好吃既街頭小食.....介紹下丫....

大宅

siti:
每到一處地方(省過省),每日平均要坐三至三個半小時車程。緊記帶暖包、護膚品、清潤冲劑,因天氣較乾燥。大部份地方,沒特別街頭小吃,只得炒栗子、蕃薯、冰糖葫蘆、甜糕點等。比較大路。但上海小吃較多,有小籠飽、寧波湯丸、串燒、鹽水鴨、鴨舌、拉麵等。好多地方的食物味道較濃和油膩。我去的時侯,在太湖,仲有大閘蟹食。不知你去的時候還有沒有?緊記一定要去杭州西湖觀光,真的值得一去。如果要去參觀水鄉,周莊已很重商業味,烏鎮、同里、朱家角等,暫時仲保持原來風貌,如有什麼間問題,可以再問我。

大宅

bblovema,
嘩, 每到一處地方平均都要坐三至三個半小時, 咁咪好辛苦囉, 我都無諗過要坐咁耐架, 慘囉....,聽見你講杭州西湖咁值得一看, 到時要影多兩張相先得, 係呢, 請問你參加既華東團安排如何,食住方面點呀?仲有我都有留意個邊d天氣, 好似成日都落雨, 唔知你玩個幾天係咪都係咁差呢?

大宅

siti:
我是參加康泰7天團,去無錫、南京、蘇州、上海、杭州,食住都ok,早去晚返,但要晚晚轉酒店。我在11月尾出發,平均都有三至四日濛濛細雨,一定要帶傘。在香港換定人民幣,除了酒店,沒有其他地方換,而且對換率低。

首頁

尾頁

跳至