夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 你了解你的另一半嗎?

老公會同我講,所以我地都會講比大家知,老公都比我成熟得多,通常都係佢安慰我

洋房

其實男人都要人安慰,我老婆就做唔倒。佢係永遠長唔大的小朋友,做左媽咪亦如是。有時我真係好疲,好有壓力,我想同佢講野,佢冇興趣,佢講就一定要聽。我朋友挪我呢個case返學校做demo,個心理學教授最後answer係.......祝我好運,希望我太太有成長的一天,同我唔須要睇心理醫生。

子爵府

死喇 ! 我性格有少少似你老婆..
chinchinterry 寫道:
其實男人都要人安慰,我老婆就做唔倒。佢係永遠長唔大的小朋友,做左媽咪亦如是。有時我真係好疲,好有壓力,我想同佢講野,佢冇興趣,佢講就一定要聽。我朋友挪我呢個case返學校做demo,個心理學教授最後answer係.......祝我好運,希望我太太有成長的一天,同我唔須要睇心理醫生。

民房

我老公有唔開心都會同我講,不過好少囉,尤其係真真正正有煩惱時佢唔會同我講,佢話驚講左會令我擔心同唔開心,佢成日話佢解決得到就由佢一個去承擔,唔想我同佢一齊煩惱同憂心。我知佢的出發點係好,但....我唔係太認同亦有少少唔開心!我覺得兩公婆應該有咩都講,包括一齊分享同一齊分擔,就算佢覺得我細路女未必幫到佢都好啦,我都覺得我係佢另一半我應該同佢分擔同應該知情的,我唔鍾意佢有咩事寧願搵第二個傾訴都唔同自己老婆講。

珍珠宮

我同我老公都係屬於報喜不報憂嘅人, 所以佢成日話無事, 係唔想我憂心. 其實佢愈唔講我就愈擔心. 相反, 我工作上有問題或者唔開心都唔會比佢知. 其實大家都係一樣!!!!!!
所以相處真係一個好大嘅學問. :lol:

Love and Kindness are never wasted.

首頁

尾頁

跳至