跳至

首頁

尾頁

大宅

bb冬天訓覺問題

我女夜晚好反訓架, 成日撥開晒d 被, 依家天氣開始涷啦, 我比我女訓睡袋佢都可以成個人由睡袋中走出來, 唉....唔知有咩方法可以防止佢夜晚冷親呢?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: bb冬天訓覺問題

買d背心型既睡袋囉...手腳可以自由郁動...

我見過有d係包埋對手(都係可以自由郁動)...咁就唔怕佢反訓或啺被啦..

駿駿果個由對腳岩岩係睡袋邊..到依家多出個小腿....都重著到...起碼保到個身暖囉

別墅

可以用睡袋~或許買個被夾夾實張被,我女而家都用緊,第2朝起身都仲冇走位,唔怕凍親

珊瑚宮

被夾bb會唔會好辛苦??

別墅

夾住張被同床肉~bb唔會辛苦架

珊瑚宮

但係張被夾住張床喎...咁咪會比張被壓住囉??
有時我老公同仔仔一人一邊壓住張被訓..
我會覺得好辛苦...要起身拉甶佢地壓住果d被出黎先訓到...所以我會覺得被夾都係將d被夾實...咁一樣會壓住個人..好辛苦咁

別墅

個被夾有彈性架,好似橡筋咁,唔係夾到個b實一實果隻.

珊瑚宮

我未用過唔知係點麻 只係比我個感覺係會辛苦...

別墅

唔怕架,我係永興買,1盒2個,$28..我買左2盒~good~!

係喎月希~我多口問句,你仔仔而家係咪同你同老公一齊訓架?怕唔怕好迫?因為我遲D搬會唔用B床,所以要諗定先~

珊瑚宮

唔怕..我果張係6x6既大床黎架..可以放三個大pillow 3個訓都岩岩好架

如果係4x6果d床就會好辛苦啦

別墅

咁就好喇,我新果張就係6X6....擔心死我><"

珊瑚宮

咁冇問題啦..6x6一定夠訓

男爵府

月希 寫道:
買d背心型既睡袋囉...手腳可以自由郁動...

我見過有d係包埋對手(都係可以自由郁動)...咁就唔怕佢反訓或啺被啦..

駿駿果個由對腳岩岩係睡袋邊..到依家多出個小腿....都重著到...起碼保到個身暖囉

被夾對小bb or唔反訓的小朋友會有效,但對我仔仔來講係冇作用既!佢超反訓,可以360度反轉都得 我試過同佢蓋被,一兩個小時後佢可以訓左係張被上面........
背心型既睡袋我o地都有著,夏天就好ok,但冬天就會凍左d
包埋手個d都有.........但係隻腳仔就係大問題.......!舊年我試過同佢著襪褲+一對厚襪.......結果對腳都係好冰凍!有咩辦法令隻腳暖d呢?

大宅

macaogirl :
我諗我女同你仔反訓程度有得揮, 我個睡袋已經係包到佢實一實, 半夜佢都有本事成個人走左出來, 夏天訓覺佢個頭經常去左另一邊床尾度, 依家我唯有比佢著厚衫厚襪來訓覺, 但佢半夜會自己除左d襪, 搞到對腳涷冰冰 , 唉.....
係邊到會買到d 合反訓既小朋友睡袋呢?

珊瑚宮

jennifer...我講果d背心型睡袋已經係for反訓既bb架啦..因為對手腳已經好free...

其他既....我真係唔知啦

大宅

月希:

咁你個隻睡袋係邊到買架?

珊瑚宮

jennifer..我係hk買架..

但係你可以去d嬰兒用品店睇下...應 該都會有架

我果個睡袋係黃色小鴨架^^

大宅

訓覺唔係唔可以著"勿仔"架咩?

我個女都超反訓...不過呢幾日唔知做乜鬼突然唔反訓...張被天光仲係身度喎...訓得好好...雖然訓訓下會咳...
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

男爵府

最愛=貓仔 寫道:
訓覺唔係唔可以著"勿仔"架咩?

why唔著得襪仔吖?唔著咪凍到冰條咁囉!又冇被蓋住隻腳仔!
我呀媽以前好迷信架!佢話唔好著襪訓,因為只有x人先至著住 ,但佢見識過我個仔反訓既程度,佢都話唔著襪唔得!

jennifer
係永興就有得賣d睡袋衫架啦!佢仲有好多款架!

珊瑚宮

macaogirl...著住對襪訓..d橡根位會箍住bb對腳..咁d血就冇流得咁好...冇血到就會凍

不過我見依家有d 保暖襪...d橡根位唔會箍到一條條印..我諗果d就冇問題囉

首頁

尾頁

跳至