懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

帶con的mami

我本身係帶開con,另外有副眼鏡係"事啤",早個排整爛左,要去配過副,點知個驗眼師同我講,如果我而家要配既話,遲d或者生完bb之後個度數都未必會準,仲同我講,乜醫生冇叫我唔好帶con咩,佢話大肚婆到6.7個月開始係唔可以帶con,話會有影響,但係佢就冇話會有乜影響,我想問下有冇mami一路帶con帶到生呀。(等我下次去覆診既時候問下係咪真先)。

民房

Re: 帶con的mami

我都想知呀∼我都係戴con的...

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我唔知,我係產房都係咁戴住生,後來開刀前先除,一醒番即戴番黎揍b,因為我800幾度,個士卑太重,不過我係戴即棄型!所以方便d,其他長戴就唔知!

大宅

我上次帶con一直帶到生,BB和我都無問題。

這次有BB去配眼鏡時,視光師勸我最好少些帶con ,因為大肚時眼睛特別乾,而且弄損了也不會覺得痛,到發現時可能已經很大件事。他說生完後點帶都得,但現在最好少帶。

複式洋房

我都係戴con戴到臨開刀前入產房先除,BB同我都冇嘢喎

大宅

其實係話大肚既時候對眼會乾d,所以唔好戴con掛,
我戴緊one day moist又覺得ok喎!

洋房

咁我人帶住,我諗都會冇問題,妨且帶慣con要轉帶返眼鏡真係好唔慣。

別墅

我有左一直都帶con...到7個月度就覺得唔舒服先冇咩帶..
係易乾左囉...我帶define 0個隻..哈哈~
但我生0個陣我都諗住帶呀..想第1眼望到bb清楚d~

別墅

me 2, 我都係有咗繼續帶, 入院生至出院無帶. 回家帶番. 我想好睇個人, 如果你覺得帶咗比以前乾就唔好帶囉.

洋房

venusbaby 寫道:
我有左一直都帶con...到7個月度就覺得唔舒服先冇咩帶..
係易乾左囉...我帶define 0個隻..哈哈~
但我生0個陣我都諗住帶呀..想第1眼望到bb清楚d~

我聽人講,好似入產房之前要乜都除晒,con都要除,唔知係咪呢?

侯爵府

要除con, 醫生話大吉利是要做手術就易出問題

洋房

smiletigger 寫道:
要除con, 醫生話大吉利是要做手術就易出問題

thx,咁我都係帶定副眼鏡去換,到時都可以睇清楚bb。

大宅

我都戴開con架, 不過生嗰陣都係戴眼鏡穩陣d

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我一路都係帶con,都無問題~不過係去到e院生果時姑娘叫你換衫時跟手要除埋con~

禁止訪問

男爵府

Need to remove contact lens ga. Wearing glasses would be better.

首頁

尾頁

跳至