產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問bb幾大先可以帶佢出街呀?

我2月中預產期, 3月尾同4月頭有3個wedding要去, d朋友想我帶埋bb, 但係bb咁細, 可唔可以出咁耐街呀?

公爵府

好媽媽勳章

Re: 我想問bb幾大先可以帶佢出街呀?

滿月先好出街, 其實睇天氣law, 同多人既地方都盡量少帶bb出去, 始終bb仲細ma :wink:

子爵府

好媽媽勳章

bb咁細無謂拎佢出去應酬朋友,個場合又人多...仲要玩成晚,唔好搞咯
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

男爵府

畀面勳章

BB未滿月我99都唔俾我帶BB出去玩~
但佢一滿月我已經帶佢出去玩成日lu~
你唔使驚佢會玩到累,因為佢一累就會係車仔訓~

06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

滿咗月可以同佢出街啦!不過要拿好多bb野會比較辛苦.至於去人地wedding,如果係就最好唔好去,因為時間比較長又多人呢!

大宅

咁如果真係帶bb出街, 係咪會好麻煩呢? 我聽人講bb咁細成日都要食奶, 我好難會搵到地方餵奶喎...

同埋咁細個出街, 最多一次出去幾耐好呢?

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

bb咁細個帶佢地人地wedding, 你自己好辛苦, 又成隔幾個hr飲奶, 如果人地係酒店擺都好d, 好多都有育嬰房, 如果係酒樓仲煩, 唔通去女厠餵咩? 或者去人地個新娘房餵阻住人地又唔好。

仲要拿成袋bb用品去街, 又要推埋bb車, 加上係wedding, d人又飲酒, 又嘈又多人, 人地wedding唔通你叫人地d客人唔好咁嘈咩?? 而且時間時間咁長, 好易令bb生病。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

到時個bb咁細, 每3個鐘到要飲一次奶, 飲一次奶又要餵成個鐘, 又要換片, 如果開大就仲麻煩, 都係留返係屋企好過喇.

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

滿咗月我就同bb出街喇, 但去飲就唔會, 太嘈太多人, 上個星期我老公個表弟結婚, 我99成日叫我同bb去, 我打死都唔肯, 唔想呀b咁細個要應酬同埋比咁多人摸.. 唔通叫人洗手先咩

別墅

滿咗月我就同bb出街喇

大宅

咁又係喎, 如果到時個個都話要抱bb, 盞自己擔心....
xanax1mg 寫道:
滿咗月我就同bb出街喇, 但去飲就唔會, 太嘈太多人, 上個星期我老公個表弟結婚, 我99成日叫我同bb去, 我打死都唔肯, 唔想呀b咁細個要應酬同埋比咁多人摸.. 唔通叫人洗手先咩

首頁

尾頁

跳至