母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

急問: 搬屋怎樣搬運冰奶?

我是全職媽媽, 只有少量冰奶以備不時之需, 所以沒有冰袋/ fridge to go 等設備, 但搬家在即, 我可以怎樣搬運冰奶呢?
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

大宅

Re: 急問: 搬屋怎樣搬運冰奶?

我已搬過兩次屋,我會將D冰奶原封不動放響冰格,用膠紙封住冰格門,要求搬屋公司最後才搬雪櫃落車(期間一路keep住有電),到目的地後,等一時間搬雪櫃上樓。

男爵府

可以用小形冰箱..我岩岩先搬完...都係咁做..無野啵..

男爵府

bb012506 寫道:
我已搬過兩次屋,我會將D冰奶原封不動放響冰格,用膠紙封住冰格門,要求搬屋公司最後才搬雪櫃落車(期間一路keep住有電),到目的地後,等一時間搬雪櫃上樓。

me too! It works! The milk did not melt.

大宅

原來咁簡單就ok啦, 真係唔該晒, 擔心死我添

yan&longma 寫道:
[quote]
bb012506 寫道:

me too! It works! The milk did not melt.[/quote]
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊