懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請教 : 踏入36週, 恥骨痛到行唔到路, 點算好?

今日36週, 剛開始放產假。下午行行下街時突然恥骨痛到行唔到, 後來坐左一陣, 慢慢行先行到返屋企。其實早兩日都有少少墜的感覺, 但係今日突然間變得好嚴重, 我只可以站著or坐著, 躺下來都郁唔到。唔知呢種狀況會維持幾耐? 有無舒緩方法? :-(

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 請教 : 踏入36週, 恥骨痛到行唔到路, 點算好?

唯有是休息多d,行下休息下,因為臨生之前要行下先易生d,而且我o既經驗係你越唔郁就越痛,慢慢行下law,lee個情況可能會去到生為止,我27週開始痛,直至生為止都係會一時好痛一時冇咁痛,你要加油捱埋佢,努力呀!
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

大宅

Re: 請教 : 踏入36週, 恥骨痛到行唔到路, 點算好?

The pain will be better if U walk slowly for a while! If U feel tired, just take a rest and sit!If U sit /sleep too long, the painful feeling will come out again!! I am 37 wks now...I start this pain from 34wks~~poor me!! :cry:

大宅

我由20幾週已經開始痛喇,痛到係床到轉唔到身,又行唔到入浴缸沖涼,醫生都睇過幾個啦,無乜用既,係要到生左先會好番,醫生都話要郁動多d,但路程唔可以長,用托腹帶,坐低起身用手托住個肚都會有d幫助既

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我第二胎都有呢個情況,由十幾週開始到生,間竭痛,尤是睡覺郁動時,更加痛得厲害
我識幾個朋友,佢地都是第二胎才有此情況,我仲以為生第二胎才會這樣

男爵府

今日先36w1d, 幾時先痛到生???? 最慘係痛到完全失去工作能力, 想係屋企執野都唔得, bb衫又未洗, 工人又未到, 真係好慘~~ :-( :-( :-( :-( :-(

男爵府

果時到我臨生入院姑娘同我講,
原來用托腹帶會好d.

大宅

我第一胎都係四五個月開始痛到生, 痛到好似裂開咁!用托腹帶真係會好啲, 冇咁痛!但第二胎就無咁痛法!
在壓力中仍能平靜,在忙碌中仍能悠閒,在失敗中仍能歡笑,在逼迫中仍能屹立,上帝的兒女何等有福。
在絕望中仍有盼望,在冷漠中仍有關懷,在困境中仍有出路,在死亡中仍有生命,上帝的兒女何等有福。

男爵府

我都有條托腹帶, 等我試下用先, 睇下有無好d~ thanks~

首頁

尾頁

跳至