自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

Re: 好心啦,梁家傑班人,讀0甘多書,攬少d無謂0野,真心幫0下我地d香港人啦!

唉..... 如果 d 記者醒目, 依家應該問下梁家傑點解釋呢個問題!!!

拆天星碼頭, 就成班議員走出來! 呢個問題就個個縮埋. 離哂譜!!!

禁止訪問

Re: 好心啦,梁家傑班人,讀0甘多書,攬少d無謂0野,真心幫0下我地d香港人啦!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

要求梁家傑班人回應,答應讓人大釋法,禁止大陸女人落0黎生仔

別墅

bbfruit:

可否將吳靄儀當年幾時唔俾葉劉釋法以防國內孕婦到港生子的資料post出來可以嗎?謝謝!

現在我彷似在等待,等,等那一天來;莫道你心痛不可耐,我心更哀。若問我想找的所在,找,找我的將來。為著我心中的希望,生命已擲門外。看著這如病染的祖國,誰亦要奮起叫嚷!放下眼前原屬我的一切,五月的陽光在照耀. 8964

別墅

咪係囉,佢哋咁樣先至比人覺得佢哋有做嘢丫嘛!!!
TJ 寫道:
唉..... 如果 d 記者醒目, 依家應該問下梁家傑點解釋呢個問題!!!

拆天星碼頭, 就成班議員走出來! 呢個問題就個個縮埋. 離哂譜!!!
http://wwwhttp://www.yufoto.com/224740-2/BB.gif.yufoto.com/224740-2/BB.gif

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 好心啦,梁家傑你呢班衰人,想當年唔係你唔俾葉劉釋法,就沒有0甘多大陸婆落來生仔

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=818036&forum=162&44

其實我是由其他媽咪話俾我知先知,原來d"蘇州糞"是由梁家傑班人所造成,你可以找番上面條link, 題目是"抽出當年幫莊豐源

複式洋房

Re: 好心啦,梁家傑你呢班衰人,想當年唔係你唔俾葉劉釋法,就沒有0甘多大陸婆落來生仔

呢班衰人去死啦!

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

agree
LoveChild 寫道:
我都覺得你地唔好成日話梁家傑班人啦, 而家掌權的始終係曾特首, 正所謂佢講一句, 好過梁家傑班人講十句, 而家佢地有足夠票數去參加競選特首(希望), 都無人覺得佢地真係得格, 只不過如果無人去同曾特首爭, 曾特首就真係可以全完唔做野, 唔講野, 唔承諾任何野架WOR

以上只係我個人的見解, 只係想同大家分享一下

男爵府

無錯, 佢地成班人以為自己係正義超人咁, 政府話東佢地一定話西, 我印象中無邊單野佢地係support政府. 仲攪單咁"結"既野出嚟, 邊到敢出嚟回應.

亞薛 寫道:
佢地班人都係得個講,人地做特首,就話人地做得唔好,到佢自己做咪一樣咁衰, [quote]
arron媽 寫道:
佢會一直迴避呢個問題~~
[/quote]

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

Re: 好心啦,梁家傑班衰人,想當年唔係你唔俾葉劉釋法,就沒有0甘多大陸婆落來生仔

Who do you think they (梁家傑呢班人) are? They have absolutely ZERO power to '唔俾葉劉釋法'.

Don't give credit to them when they don't deserve it........

bbfruit 寫道:
我強力要求你地梁家傑呢班衰人(包括吳藷儀,湯家華)衰人,唔係你地呢班律師當年幫莊豐源攞居港權,又唔俾葉劉釋法,就沒有0甘多大陸婆落來生仔
...

洋房

Re: 好心啦,梁家傑班衰人,想當年唔係你唔俾葉劉釋法,就沒有0甘多大陸婆落來生仔

人大常委會法工委就莊豐源案居港權判決發表談話
--------------------------------------------------------------------------------
2001年7月21日 22:08

東方網7月21日消息:近日, 港特區終審法院對有關居港權案件作出了判決,判詞中涉及一九九九年六月二十六日全國人大常委會《關於〈中華人民共和國 港特別行政區基本法〉第二十二條第四款和第二十四條第二款第(三)項的解釋》,記者就此走訪了全國人大常委會法制工作委員會發言人。

發言人說:“我們注意到,一九九九年六月二十六日全國人大常委會對 港基本法有關條款作出解釋以來, 港特區法院在涉及居港權的案件的判決中,多次強調全國人大常委會對基本法所作出的解釋對 港特區法院具有約束力,並以此作為對一些案件判決的依據。但是 港特區終審法院七月二十日對莊豐源案的判決,與全國人大常委會的有關解釋不盡一致,我們對此表示關注。”

----------------

全國人大從來都沒有覺得”莊豐源” 應有香港居留權, 當時葉劉提出人大釋法, 但遭到民主派的議員強烈反對, 事情之後不了了之.

邊個是搞C棍, 明眼人一睇就知!

男爵府

我唔明點解當初咁多市民反葉劉,我到依家都覺得佢冇做錯任何野

洋房

[quote]
bbfruit 寫道:
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=818036&forum=162&44

其實我是由其他媽咪話俾我知先知,原來d"蘇州糞"是由梁家傑班人所造成,你可以找番上面條link, 題目是"抽出當年幫莊豐源

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

CB7678 寫道:

Totally agree...
Support her

大宅

而加一樣都係咁唔like li 個話有錢人唔會貪小便宜果個葉劉--->>想立乜鬼法封閉港人嘴巴果個阿太﹗

唔好賴晒莊那案,政府裡面果條蟲唔係完全見唔到。佢根本立心要咁做,支持班內地大肚媽入境。到問題大了,就等人賴晒果件案,就話唔關佢事.....一則可以打擊d死敵,二則又可以吸納大批"自己人"來港。
想一石二鳥而已﹗
睇下邊個會上當﹗ :tongue: :tongue:

唔理改乜法來杜絕內地孕婦入境生仔,最緊要唔好設下陷阱,封住以後的香港人的言論和知情自由權利咁就得喇,否則,以後連係bk都唔可以自由發言,大家成為活在一個蒙在鼓裡的井底蛙.....到時大家又有d不滿時,連不滿聲音都無資格發出架喇﹗
CB7678 寫道:
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

無論大家想以任何手段來杜絕大陸孕婦入境也好,最重要係唔好一時衝動,用自己及下一代將來的所有自由來換取。唔係就好似歌德寫果個浮士德咁,同魔鬼訂下賣靈魂的契約無異...

我好唔想被內地大批人擁入而令香港淪陷,但亦唔想好似係大陸咁,想睇一些真實的新聞報導都可能唔係咁容易,講一句唔滿意政府的一些問題都可能遭到監視或遭"文字獄"......

政治d野唔係一般人想得那樣簡單﹗真正的壞人更唔係容易俾人睇到﹗

點先可以兩全其美?? :-(
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

And it seems lots of people already 上當.......

睡覺 寫道:
而加一樣都係咁唔like li 個話有錢人唔會貪小便宜果個葉劉--->>想立乜鬼法封閉港人嘴巴果個阿太﹗

唔好賴晒莊那案,政府裡面果條蟲唔係完全見唔到。佢根本立心要咁做,支持班內地大肚媽入境。到問題大了,就等人賴晒果件案,就話唔關佢事.....一則可以打擊d死敵,二則又可以吸納大批"自己人"來港。
想一石二鳥而已﹗

唔理改乜法來杜絕內地孕婦入境生仔,最緊要唔好設下陷阱,封住以後的香港人的言論和知情自由權利咁就得喇,否則,以後連係bk都唔可以自由發言,大家成為活在一個蒙在鼓裡的井底蛙.....到時大家又有d不滿時,連不滿聲音都無資格發出架喇﹗

洋房

根本是兩回事, 我地當然需要捍衛香港的言論自由, 但唔等於因此對見到不合理的法例及對香港有傷害性的條例而想修改基本法或釋法就如見到魔鬼一樣. 咁咩等於做蠶自綁?

chan803 寫道:

And it seems lots of people already 上當.......

[quote]
睡覺 寫道:

想一石二鳥而已﹗

[/quote]

男爵府

support
henrykingdom 寫道:
根本是兩回事, 我地當然需要捍衛香港的言論自由, 但唔等於因此對見到不合理的法例及對香港有傷害性的條例而想修改基本法或釋法就如見到魔鬼一樣. 咁咩等於做蠶自綁?

首頁

尾頁

跳至