懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

係咪陀仔一定會皮膚變壞和生暗瘡的??

如上

公爵府

好媽媽勳章

Re: 係咪陀仔一定會皮膚變壞和生暗瘡的??

唔一定喎....我只係4,5個月時出過幾粒瘡瘡.

ds111 寫道:
如上

複式洋房

我又唔係喎,陀亞仔個陣,d皮膚又白又滑,仲靚過做女個陣時. 生完亞仔大半年,又差返晒. :-(

禁止訪問

子爵府

仲好過未生時, 但生完就.......... :-(

大宅

我覺得好過未有的時候, 現在皮膚又白又滑又柔軟, 沒生暗瘡, 但是有小粒粒好像粉刺之類. 不過普遍是比之前好好.

可能有bb不可隨便吃東西, 吃多了蔬果吧. 也可能是因為我那個是女.
歡迎參觀我囡囡個blog http://hk.myblog.yahoo.com/amonlado/

別墅

我就皮膚差左,而且又有暗瘡,但都係維持一段時間度

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我陀時頭3個月係差d, 後尾又變返好

大宅

我皮膚差左好多阿,多左好多油脂粒,快面又好油,但係我呢胎係女女哦!
http://hk.myblog.yahoo.com/jessie-bb

複式洋房

Not on me. My skin is in good condition while I was having my son in my tummy. Now I have a girl in my tummy, my skin is also good. However I used to have quite a lot of 油脂粒 and combine skin in a normal situation. Threrefore no fix rule.

複式洋房

Re: 係咪陀仔一定會皮膚變壞和生c的??

For me, on the first three months and last two months, lots of 暗瘡 come out. The skin turn dark and my neck has lots of black dots. :-( :-(

男爵府

我陀囡, 但係毛孔粗0左, 頭幾月有好多粉刺同暗瘡, 0的班都多0左好多....
違規簽名-超版代刪

男爵府

我陀bb女時初初4個月好多暗瘡, 之後就無啦, 皮膚仲好過之前~

大宅

我陀亞仔時...(touch wood)冇生暗瘡&皮膚都ok喎...而且都冇變醜, 人地仲以為我陀緊係女呀.... 因為人地話, 陀仔會醜, 陀女會靚麻 所以我諗其實人人都會唔同囉

別墅

我都係陀仔,都有勁生暗瘡,成個心口、背脊都生,不過3個月之後就冇乜點再生。

大宅

我而家陀既都係仔黎既,我又唔覺特別生得多同醜樣左喎

洋房

我陀b仔時皮膚都係冇變差喎,胃口冇變,樣又冇變醜,只係外形望落肥

大宅

我 D 皮膚不但無差仲好咗好多...........

但唔知係唔係因為飲咗蛋白粉, 我朋友介紹我飲, 我每朝早上加一匙在 MILK到, 又唔難飲又唔肥, 我同 BB D 皮膚都好好, 醫生同朋友都讚 BB D 皮膚好, 其實我完全無介口, 蝦蟹BEEF & 羊都食哂, 一日又只飲一杯 MILK ONLY, 想回都覺得好彩 !!!

複式洋房

我陀仔既時候兩邊面生晒暗瘡同雀斑, 醫生話係荷爾蒙關係陀緊冇得食藥只好俾d藥我搽, 但係都冇幫助,令到我無心機打理塊面, 等到滿月時先差不多冇生, 不過就留番d印同雀斑深色左. :-(
但我第二個陀女既時候就冇以上情況發生, 返而皮膚靚左, :-P 人地話因為陀女多左女性荷爾蒙所以會靚d喎!

複式洋房

千祈唔好這些迷信嘢, 我又様衰,又多粒粒,肚臍邊長滿毛毛,又嘔,十個有九個話似仔,但今日照到係女。

首頁

尾頁

跳至