想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

個個月都失敗

足足15mths了.…用d仔13mths…量了6mths體溫…照咗輸卵管正常…老公d蟲蟲ok…個個月都失敗…今月吃排卵丸…仲可點???

大宅

Re: 個個月都失敗

yoleung,

咁你有無驗荷爾蒙(激素/催乳素/黃體素)係咪正常? 仲有, 有無照超聲波? 量子宮內膜厚度?? 如果你全部都check過晒正常, 咁你可以試下睇中醫調理, 不過要好有耐性, 差不多日日要飲中藥.

p.s. 如果你仲好後生or未夠30, 都唔駛太緊張....

別墅

好媽媽勳章

我都係o禁,醫生話再等多3個月,先照輸卵管喎,都31la,唯有順其自然,繼續努力,唔好灰心!

洋房

照咗超聲波正常!!!無CHECK子宮內膜厚度&荷爾蒙呀(請問價錢&响邊CHECK呀)...我都試飲中藥調
理但敏感,已試過好多中E都係!!!雖然三十未夠....但都近啦!

男爵府

2019新春慶豚圓

yoleung ,
我明.... 我明呀 ~!
上次我咪就係o係公司醫生度照超聲波 (唔知係咪照盤腔) , 個報告會講埋內膜厚度 , 快d去你睇開果個醫生度叫佢寫俾你去照啦 ! 我都有去抽血驗荷爾蒙 & 雌激素 . 12月31日仲係當今年 quota , 快d去啦 , 唔好蝕 !
我咪又係咩都正常 (包括個人既智商) , 咪又係食白果 , 不過你講得o岩 , 我同老公都無儘到力 . 或者撞o岩掛卵去下旅行 , 心情輕鬆d會易d呢 ~

洋房

請各位:唔好心灰意冷我有ー個朋友等咗10年,怎麼都照過啦 !
兩公婆都想放氣,當時女仕以近40歳,最後生咗ー個10磅BB女. ,繼續努力呀各位.

洋房

gogogo~ I LOVE YOU!!!!! YEAH
gogogo~ 寫道:
yoleung ,
我明.... 我明呀 ~!
上次我咪就係o係公司醫生度照超聲波 (唔知係咪照盤腔) , 個報告會講埋內膜厚度 , 快d去你睇開果個醫生度叫佢寫俾你去照啦 ! 我都有去抽血驗荷爾蒙 & 雌激素 . 12月31日仲係當今年 quota , 快d去啦 , 唔好蝕 !
我咪又係咩都正常 (包括個人既智商) , 咪又係食白果 , 不過你講得o岩 , 我同老公都無儘到力 . 或者撞o岩掛卵去下旅行 , 心情輕鬆d會易d呢 ~

男爵府

2019新春慶豚圓

嘩 ~ 10磅巨嬰黎咖喎 !

靚女yo ,
我有預感我地會差唔多時間一齊有既 , 到時公司就會多左我地兩個大肚婆係度牙牙渣渣 , 唔好灰心 ! 一睇我地個名就知我地幾咁有鬥志就知啦 ! yoyoyo ~ & gogogo ~ yeah ~

首頁

尾頁

跳至
熱門主題