自由講場

跳至

首頁
45678...21

尾頁

伯爵府

回覆:雋雋B 的帖子

阿新人諗個隻"fax機",叮噹個世界先有喎

子爵府

好媽媽勳章

呢個 POST 好得呀, 原本好眼瞓, 現在醒晒呀, 不過笑還笑, 呢個 POST 一家要比亞女睇先得, 我驚佢第二時都係咁呀

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:聽朋友講:今年請左位啱畢業ge妹妹仔,+佢阿h

原帖由 雋雋B 於 13-08-27 發表
聽朋友講:
今年請左位啱畢業ge妹妹仔, 佢阿head 叫佢幫手Fax 份文件去個客度, 比左個Fax no. 同教左佢如何F ...
妹妹仔幻想緊 fax 好似魔術

我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

男爵府

回覆:新人入職 O 咀事件

C6 有晚叫under 佢的小朋友(男,唔過25)加班,因為公司突然要佢地Group人明早交份Proposal.

小朋友拒絕,話應承左阿媽返家食飯,C6請佢返少晚,因有野要趕。小朋友覺得C6唔信佢,請C6 call佢阿媽。C6啼笑皆非,順口答,你叫你媽call我。點知小朋友媽媽真係打黎,重大罵左C6一輪,話C6扣留佢個仔,再唔放就報警,C6忍唔住話咁你快d報警就收線。

第二朝C6收到小朋友resign letter

秋田  佢阿媽都幾無知喎  發表於 13-8-28 17:45
thunder_bunny  果家人都無腦既~   發表於 13-8-28 16:15
stc2000    發表於 13-8-28 14:44
YingYing05   下一代.......  發表於 13-8-28 11:49
豬豬822  群腳仔   發表於 13-8-28 01:37
creambun  呢D阿媽害死個仔,一餐飯冇咗份工!  發表於 13-8-28 00:15
esmehouse  mouth:  發表於 13-8-27 21:06
thekiller  mouth:  發表於 13-8-27 20:43
phoenixM  阿媽話唔比出夜街, 所以唔可以OT  發表於 13-8-27 20:00
WunieCon  有咩阿媽咪有咩仔囉  發表於 13-8-27 14:26
雋雋B  呢D小朋友應該半步都唔好離開佢阿媽, 否則生存唔到  發表於 13-8-27 14:11
CarrieNazi  白痴...叫佢反學啦, 唔好反工嘞  發表於 13-8-27 14:06

大宅

引用:我舊公司有個都忽忽地,+我做私院,+好多時

原帖由 maggie625 於 13-08-27 發表
我舊公司有個都忽忽地, 我做私院, 好多時啲病人找數成十萬, 個新人一直唔敢碌卡, 成日驚按錯銀目 , ...
e院真好賺

伯爵府

我以前都做過新人, 好多野都唔識, 好多野都錯, 但以上JM所講既野都係COMMON SENSE...乜依家D新人, 全部都高分低能??

greenpea    發表於 13-8-27 14:44

珍珠宮

引用:Quote:小mama+發表於+13-8-27+13:06+咁你有

原帖由 candice0830 於 13-08-27 發表
佢令我呢位榮獲" 最友善上司"得主, 破戒日日狂剷佢至少1次, 之後頂唔順將佢交比包容佢既同事 (我 ...
我有咁既權炒啲"高能"人就好

而不得一脚伸佢地出門口

野做唔好,又日日嘆茶, 睇到眼火爆

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

me_carka 發表於 13-8-27 13:43
舊年9月請咗個啱啱畢業嘅學生,12月頭走去阿頭到問幾時開始放聖誕假…咁阿頭無為意佢就答佢25同26,佢即刻 ...
好好笑,原諒佢啦

珍珠宮

引用:我以前都做過新人,+好多野都唔識,+好多野都

原帖由 CarrieNazi 於 13-08-27 發表
我以前都做過新人, 好多野都唔識, 好多野都錯, 但以上JM所講既野都係COMMON SENSE...乜依家D新人, 全部都高 ...
其實高分低能唔緊要,但要進步囉!
擺出副,我新黎我係咁架啦既死人態度

真係新黎大晒

大宅

公司有無藥箱? 有止血散嗎?

男爵府

回覆 雋雋B 的帖子

真係笑屎

男爵府

回覆 貓山公主 的帖子

痴痴地

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

9594 發表於 13-8-27 13:00
反而我有九十后同事唔識用辦工室分機電話,姐係唔知著紅燈代表條線有人用緊,黃色閃閃下係 hold住條線。。 ...

唔識用呢種電話又唔出奇, 不過用多兩次都識

大宅

新人,今年fresh grad. 前一日阿head sent咗agenda,講明何時何地開會。

開會時間到,我地等呀等,人影都唔見,打哂唔同房內線,無人見到佢,幾乎開大咪嗌佢開會既時候,佢就出現…………話自己去咗某一個會議室,見無人,就去工作室做野,埋頭苦幹唔知時間。

其實,好小問題,不過,咁多藉口就唔太好,仲要返咗一個禮拜工咋……

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

9594 發表於 13-8-27 13:07
十三年前,有個十七歲嘅女子話唔識用打火機。。。。。。而同一年,有四十幾嘅女子,亦都係話自己唔識用打火 ...
唔識用打火機我又唔覺得好出奇喎,如果佢唔食煙唔拜神又唔使點生日蠟燭同BBQ起爐.....
又真係無乜機會要用到打火機喎

stc2000  不過,成十幾歲連BBQ爐都未起過,佢的生活經驗又真係少了些  發表於 13-8-28 14:55
thekiller  agree  發表於 13-8-27 20:44

男爵府

試過叫助手寄速遞件,佢包好左寫好晒放左係度以為有人自動波會收。完全無落ORDER

thunder_bunny   睇得廣告多~  發表於 13-8-28 16:18
世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

爆晒趣

子爵府

引用:C6+有晚叫under+佢的小朋友(男,唔過25)

原帖由 i_love_leslie 於 13-08-27 發表
C6 有晚叫under 佢的小朋友(男,唔過25)加班,因為公司突然要佢地Group人明早交份Proposal.

小朋友拒絕 ...
你c6 無啦啦俾人罵,好慘

子爵府

bettylam 發表於 13-8-27 13:21
回覆 雋雋B 的帖子

早前見bk jm出過一個勁爆笑的post

我都有聽諣呢個case, 之後問返阿仔(P2) 如果係佢, 佢會點做? 點知阿仔回覆ge答案同呢個case 一樣..嘔血, 原來家下D小朋友想法係甘樣架, 真係要由小教佢地呢d 常識先得

首頁
45678...21

尾頁

跳至