自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

火 車 站 四 處 問 路 到 醫 院

本 報 記 者 昨 晨 十 時 在 大 埔 墟 火 車 站 , 亦 目 擊 一 名 年 輕 內 地 孕 婦 在 兩 名 親 友 陪 同 下 四 出 向 途 人 打 聽 : 「 最 就 近 醫 院 邊 度 ? 」 記 者 上 前 查 問 , 其 親 友 說 : 「 九 個 幾 月 喇 , 隨 時 生 得 , 你 知 唔 知 最 近 邊 間 醫 院 有 得 生 仔 ? 」 孕 婦 更 承 認 預 產 期 將 至 , 昨 早 專 程 乘 搭 火 車 來 港 產 子 , 而 之 前 在 內 地 從 無 接 受 產 前 檢 查 。 其 後 她 聽 到 途 人 稱 沙 田 威 爾 斯 親 王 醫 院 才 有 產 房 , 二 話 不 說 便 在 親 友 攙 扶 下 乘 的 士 前 往 。 13/12/2006

東方日報

洋房

Re: 火 車 站 四 處 問 路 到 醫 院

好心就返上去啦.

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

點解重會有香港人答佢?如果有大陸人咁問我...答佢..好近既醫院係大陸..自己返去鄉下生啦

子爵府

禁止訪問

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

珊瑚宮

2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Me Too !

月希 寫道:
點解重會有香港人答佢?如果有大陸人咁問我...答佢..好近既醫院係大陸..自己返去鄉下生啦

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

香港同大陸政府都唔知攪咩.......外國都識得訂某個懷孕週數後唔可以入境啦!!!! 離曬譜!!!!!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

我會比埋錢, call 埋車, 車佢返 大陸 呀~~

大宅

agree

月希 寫道:

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

maiv118 寫道:
agree

[quote]
月希 寫道:
[/quote]

十分應同!!

大宅

9個幾月都隨時生得啦,仲可以大搖大擺入境,香港政府攪咩架,不知所謂. 要我地納稅人d $$$$去serve 呢d大6人, 離X晒譜

呢d大6人得2個字形容------->超賤
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

大宅

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

子爵府

唔比佢入又話冇人權....唉!!!
企鵝仔 寫道:
9個幾月都隨時生得啦,仲可以大搖大擺入境,香港政府攪咩架,不知所謂. 要我地納稅人d $$$$去serve 呢d大6人, 離X晒譜

呢d大6人得2個字形容------->超賤

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

男爵府

2019勳章

複式洋房

lilyyim 寫道:
[quote]
maiv118 寫道:
agree

[quote]
月希 寫道:
[/quote]

十分應同!! [/quote]
係啦,叫佢死番大陸生啦

首頁

尾頁

跳至