夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

賢仔繼母被重囚十二年 父﹕復合要看妻有否悔意

呢d咩男人黎架?依家係佢一d悔意都冇。

"兩人在2004年結婚,但據辯方律師表示,兩人婚後生活並不快樂,岑沒有善待孔,甚至把性病傳染給妻子,令她心情十分低落。孔後來懷孕,擔心病菌會影響腹中孩子,另一方面岑又承諾若孔為他添丁,便會對她好些,並答應把賢仔送還給生母。

怨丈夫未善待 傳染性病

翌年,孔誕下兒子岑嘉豪,岑偉成卻食言,對她愛理不理。"

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 賢仔繼母被重囚十二年 父﹕復合要看妻有否悔意

2個都吾好得去邊,真係'物以類聚'.....
可憐那2個孩子..........

大宅

我只係覺得小朋友你無罪既,佢地都無權選擇,黎到呢個世界唔係佢地可以控制得到,只係我覺得如果係恨要憎要斬要殺,好話唔好聽咪去攪個死佬囉,依家反而攪個小朋友,反而人地會覺得唔抵可憐同情囉,男既就正死佬,女既就無腦,害左個小朋友,仲害埋自己果個,講真一句,復合喎,咪得個講字,我所指既係個男人,唔該佢慳d啦,

洋房

孔敏儀是因老公日積月累對待不好出現的妒忌, 而將恨錯放落小朋友身上, 身為一個男人, 要做的可能未做, 離婚再結婚, 況且有小朋友, 要小心處理, 可想言之悲劇出現, 不單只是孔的錯, 錯在思想未成熟去做一個繼母, 孔父就愛理不理, 不去努力改善家庭關係, 到現在孔有事, 仲話看她有無悔意, 如果有悔意就是嫁了這個老公, 如我是孔, 我斬的是岑父, 而不是小朋友.....

男爵府

2019勳章

呢個男人都唔好得去邊, 一直都無照顧賢仔同祖母, 其中一份報章講祖母曾經勸孔氏唔好嫁佢個仔, 因為佢個仔都係好男人喎

洋房

呢個 PK 佬唔死都無用, 其實應該先X佢既子孫根, 等佢無得去害人, 等佢成世人為了自己做錯事負上責任才正確...

男爵府

後生做錯事害左個老人家同兩個細路, 一個字"慘"~ :-(

大宅

一個好男人又點會甘容易有性病?仲要傳埋比個老婆,但lee個女人太唔識諗啦,為左一個甘既男人,做出d甘唔應該既行為,斷送晒一切.小朋友係無辜的,你要報復都搵個死佬啦.

子爵府

好媽媽勳章

我只係覺得可惜...佢個仔咁細...佢被判12年...好多小朋友既第一次都錯過左...呢件事...最可憐都係個兩個小朋友...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

12年有冇攪錯阿....連特首都話得人神共憤啦..又點止尼個數阿佢係主謀重輕過佢個ex-bf...你地話阿有冇攪錯阿...個官真係好低 應該重囚佢20年以上啦...

伯爵府

好媽媽勳章

成件事無一個人係值得同情:

果個老豆值情係砵蘭街大少咁,專滾大人地個肚,然後就闊佬懶理,唔理屋企,唔理老婆仔女..家陣仲要講d風涼說話,如果佢係好既,又點會搞到個老婆咁吖...

果個孔敏儀又係無腦既,空有美麗面孔,細細個就唔讀好書,聽埋晒d花言巧語,跟左個咁既人,仲要咁唔識諗,用埋呢d方法來報復,最後賢仔受盡寵愛,自己就鈴鐺入獄!我只可以話,佢蠢到無人有!

果個生母唔駛講...

果個阿麻,到依家都仲要話唔原諒人,我可以話,佢都有責任.首先教出個咁既仔出來,同埋我覺得孔怕佢偏心賢仔係有原因,呢個阿麻都係d無乜文化既人,我覺得賢仔係佢手上只會可能變成另一個佢既老豆...

果個賢仔,唉,恕我無乜同情心,我唔覺得佢有乜值得同情,我想,令到個後母可以對佢咁狠,佢都唔簡單....

伯爵府

好媽媽勳章

呀,唔係,有一個最值得同情
就係孔敏儀個仔
我希望佢個仔入保良局
唔好再在呢個家庭長大
無好結果
如果話捐錢
我一定只會捐俾佢

大宅

呢個男人簡直不知所謂, 以為自己好巴閉, 如果我係孔敏儀的話, 無話將來出獄呀, 而家都同佢一刀兩斷啦. 都係個男人至會搞出咁多事....

案中最慘害了兩個小朋友. :-( :-(

子爵府

點可以禁話阿賢仔同佢阿麻尼...何況有邊個父母想佢地仔女係禁呢正所謂仔大仔世界"家家有本難唸的經"...你試想一下啦...如果你地眼見個新抱唔要個仔而佢爸爸又要搵食....禁做阿麻又點忍心唔理佢(賢仔)...佢都幾阿歲啦都唔知活得幾耐 :-( :-( 佢死了之後賢仔重慘阿(佢同d記者講希望麻麻長命百歲..我看完份newspaper真係好想) :-( :-(.....人地個阿媽已經唔要佢啦..比人斬斷隻手都好慘架啦...佢點對孔小姐我唔知但都不至於要比人斬手阿 :-( :-( 唔明點解有人可以講埋d禁gar野......

子爵府

借問聲你想講咩阿....都唔多明你打咩

複式洋房

我諗....其實孔小姐或d思想許太過幼稚啦...!!就算個老公真係偏心個大仔..又對自己唔好...咁咪分開law!!
岑老太話孔小姐未結婚前都知佢個仔唔咪好男人..ok..我當岑生結婚後先變衰...咁咪當自己唔好彩law..!!根本唔關小朋友事..而佢居然小家到去遷怒於一個無媽媽既小朋友!!太過份啦..!!佢自己都有小朋友..點解會諗唔到呢???成年人既野根本唔關d小朋友既事!!就算當初孔小姐結婚時..岑生話會放棄賢仔..咁就要100%信哂佢咩??點解d人咁簡單...諗野可唔可以從多d角度去睇..去分析下..!!如果岑生唔放棄賢仔..自己又會唔會再同佢一齊..又或者當自己選擇左同岑生結婚..就要清楚d諗下自己可否當賢仔係自己個居企人呢...?我唔明點解有d女人會咁豬...信哂d男人既說話!!好聽既美麗謊言..係人都識講啦...因為講左唔等於要做...由其係男人...!!我身邊都曾經有某d女性既女友..做人地第3者..信哂d男人既說話..!!有時諗諗下感覺到好奇怪..現今2006年...唔同以前年代d女人..無書讀..又成日屈係居企..所以諗D野先比較簡單!但依家2000年...D女性可以獨立...可以出嚟做野..見識好多野...但當遇上所鍾意既男人...就連自己姓咩野都唔記得..!!愛情係重要...但唔可以唔用腦去諗野....!!

複式洋房

囚多少年...唔到我地話應唔應該!!
"8 年已足夠"哩句野唔到我地去講...!!因為哩個陰影係一世既..唔會有人知道將來會否影響賢仔!!佢已經係一個單親家庭長大...又要遇到咁恐怖既經歷!!好可憐..!!
但重囚幾多年根本唔重要...最重要係孔小姐真係會改過..有心去改過...重新做人...!!願主保祐佢會重新做人..

大宅

為佐個咁不知所謂ge男人搞成噉, 真係唔值得!! :-(

複式洋房

咁...當然..成件事..岑先生都要附上一半責任...!!或許當初佢對孔小姐既承諾..一一無對現到...!!搞到依家兩個小朋友都咁慘!!
其實岑先生都算係一個不負責任既人..好心啦...!!D男人有時明知自己無可能做到既事都去應承..又唔理後果...以為呃呃下又可以過骨...最終搞成咁..!!
我真係好想問下岑生有咩野感受..有無覺得自己有錯...!!有無覺得當初發現..孔小姐唔鍾意賢仔時..去嘗試諗下試解決..唔咪不停咁搵藉口逃避..!!

子爵府

車!!一句講晒個女人係最低死個男人對佢有咩咩承諾都好...罪不在個小朋友佢禁做直頭係叫無人性啦豬狗都不如啦佢老豆重話要考慮上訴wor12年益左你個女啦 佢到時都係得果30幾歲再搵條佬有幾難阿....阿賢仔手上個傷口一世架啦(心理上一定唔多唔少有d問題)真係唔明點解可以禁殘忍 :-( :-( :-( 尼d女人唔死都無x用啦...自己都有個小朋友點解唔可以對人地個小朋友寬容d阿

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
del ... 2 3 4 5